Kultúra

2013.01.25. 19:53

Négykezes művek a diákoknak

A napokban tizenhárom koncert kínált élményt a megye számos településén a Filharmónia által szervezett ifjúsági hangversenysorozat jóvoltából.

Magyar Hajnalka

Összesen több mint 4100 gyerek láthatta, hallhatta a produkciókat; a sorozatot pénteken két előadás zárta, délelőtt a Keresztury Dezső VMK-ban, délután pedig a hévízi Bibó István Gimnáziumban csendült fel a muzsika. Ez alkalommal a Várnagy Andrea és Farkas Zsolt művész házaspár lépett fel. Négykezesekkel rukkolt elő, külön műsort szerkesztve az általános és középiskolásoknak.

A sorozat zárónapján a Keresztury VMK-ban a Landorhegyi iskola tanulói hallgatták Várnagy Andreát és Farkas Zsoltot (Fotó: Pezzetta Umberto)

A kisebbeknek szólt a Zeneképzelet című összeállítás, amelyben rövid karakterdarabok hangzottak el (Csajkovszkij, Dvorak, Ravel) magyar költők (Lackfi János, Kiss Ottó, Csukás István) verseivel elegyítve. A hangszer és a líra egymást kiegészítve, erősítve tárta fel a hangjegyek mögött rejtőző sokszínű, izgalmas és titokzatos világot.

A nagyobbaknak szánták a Földi mese című  műsort. A 2011-ben született összeállítás a földi élet állomásait mutatja be születésünktől távozásunkig. A zenei forrást egyebek közt Beethoven, Hacsaturján és Liszt remekei táplálják, a költészetet pedig Vadász Bence, Szalóczy Dániel és Karafiáth Orsolya képviseli.

A programsorozat márciusban a szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekar Madárkoncert című műsorával folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!