Kultúra

2011.11.25. 07:20

A költészet is egy szakma

Technikai okok miatt változott a szombathelyi Weöres Sándor Színház előadása csütörtökön a nagykanizsai HSMK-ban: a Szakmák színháza című darab helyett a szépirodalom gyöngyszemeiből válogatott Jordán Tamás rendező.

Steyer Edina

- A médiaszerver szorosan kapcsolódik Sultz Sándor hiányszakmákról szóló színpadi játékához - mondta el Jordán Tamás. - Ez a berendezés elromlott, s miután nélküle nem teljes a darab, változtattunk a műsoron.

A színészek a termet megtöltő 450 nyolcadikost is bevonta az előadásba. És feltett szándék van a másik darab pótlására is.


- A hiányszakmák iránti érdeklődés hiányának oka a szülők és gyerekek információhiánya - foglalmazott Jordán Tamás. - A lakatos, a hegesztő, az elektroműszerész, az asztalos, vagy a férfi és női szabó szakma nem olyan rossz választás, mint ahogyan azt sokan állítják. Akik ezeket művelik, egész életükben élhetnek kreativitásuknak.

A szombathelyi társulat az egész országot járja a darabbal, és mindenütt sikert arat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!