Kultúra

2011.02.02. 03:25

Borbás György Galéria

Borbás György (1938-2009) nevét vette fel a megyeszékhelyi Zrínyi Miklós Gimnázium folyosógalériája. A keddi névadó ünnepség alkalmából tárlat is nyílt a művésztanár munkáiból.

Magyar Hajnalka

Borbás György tanári, alkotói és emberi kvalitásait Németh János keramikusművész méltatta. Felidézte az egervári művésztelep elindításában tett erőfeszítéseiket, s a földrajz-rajz szakos tanár örök törekvését arra, hogy növendékei önmagukra találjanak a gimnáziumi évek alatt. Borbás György 1980-tól nyugdíjazásáig tanított a Zrínyiben, szakköröket szervezett, s ő indította el az azóta számos rangos tárlatnak otthont adó folyosógalériát is. Mindemellett lelkes kutató és lokálpatrióta volt, legnagyobb szívügyének Zala György szobrászművész életművének gondozását tekintette. A tegnapi névadót a diákok illő műsora fűszerezte; Borbás György grafikái és faragásai március közepéig láthatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!