Kultúra

2010.10.04. 06:03

A Télikertbe költözik a muzsika

Ezen a héten indul a Filharmónia bérletes hangverseny-sorozat, mely öt előadásból áll. Különlegesség, hogy a muzsika új helyszínen, a zalaegerszegi Arany Bárány Télikertjében csendül fel.

zaol.hu

Noha még szót ejtünk róla, nemcsak emiatt érdemel figyelmet a 20102011-es bérletes hangversenyévad a városban. Hanem azért is, mert két évadban  kimaradt e zenei program a kulturális kínálatból, és sokan fáradoztak  azért, hogy legyen folytatás. A Filharmónia Budapest és Felső-Dunántúl Nonprofit Kft. helyi kezdeményezésre újraindította a komolyzenei hangversenybérletet, aminek egyik szorgalmazója volt  Horváth Lajos is, a Filharmónia ifjúsági bérletes előadások népszerűsítője.

- A  koncertjeinkhez idén már szép számban csatlakoztak a középiskolások. Azt gondolom, a különböző korosztályok megnyerésével fel kell építeni a komolyzenét szerető, értő hallgatóságot. Nagyszerű lehetőségnek tartom, hogy a hivatásos zenekarok mellett a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar két előadással is részt vesz  a színvonalas műsort kínáló felnőtt programban. Ami pedig a koncertek helyszínét illeti, csodálatos a terem, örülök, hogy ilyen célra is igénybe veheti a közönség.


Samu Sándortól, a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar karnagyától megtudtuk, korábban szerepeltek a bérletes sorozatban, s különösen boldog, hogy a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatójával, Mérei Tamással az újraindítási kezdeményezésük meghallgatásra talált. Különösen megtiszteltetésnek tartja, hogy a kétszeres Kossuth-díjas Bartók Vonósnégyes is szerepel a műsorösszeállításban.

A szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekar főállású zenészekből áll, karnagyuk Vásári Tamás. A bérletes előadásokat  ugyancsak kettőt tartanak  Medveczky Ádám és Drahos Béla vezényli.

- A koncertsorozat pénteken velünk indul, igyekeztünk ismert és vonzó darabokat választani - mondta Mérei Tamás, bizakodva az újraindított bérlet folytatásában.

Varga Csaba, az Arany Bárány Szálloda ügyvezetője örömmel fogadta a megkeresést, új kihívásnak tekinti a zenei helyszínként való megfelelést. 
- Egyedül az akusztika miatt aggódtunk, de a Filharmónia igazgatója megnyugtatott bennünket, ilyen szempontból is tökéletes a terem. Kétszáz körüli férőhelyet tudunk biztosítani. Szeretnénk a koncertekkel hagyományt teremteni, örülnénk, ha a kultúra beköltözne hozzánk.


Mozart, Schubert, Haydn, Bach és Beethoven legnépszerűbb muzsikái csendülnek fel a Télikertben az október 8-tól március 25-ig tartó zenei évadban. Bérletet az Arany Bárányban és a Zalai Hírlap Ügyfélszolgálati Irodáiban válthatnak az érdeklődők, melyhez hűségkártyás olvasóink 10 százalék kedvezménnyel juthatnak hozzá. De ugyancsak a megye mind az öt ügyfélszolgálati irodájában igényelhető az október 27-én induló kanizsai, és a november 13-án kezdődő keszthelyi bérletsor is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!