Kultúra

2008.05.19. 02:29

Vállalt nehézségek

Nagykanizsa (sza) - Bizonyították tehetségüket a kanizsai származású versmondó hölgyek a hét végén megrendezett VIII. Kárpár-medencei Csengey Dénes Vers- és Prózamondó Versenyen.

Szalabán Attila

Az ifjúsági és a felnőtt kategóriában is kanizsai származású lett ugyanis a nyertes, bár utóbbi már az Alföldön él. De ne szaladjunk előre!

Az idei rendezvény programjai már pénteken este elkezdődtek, amikor a több mint 120 éves Honvéd Kaszinó patinás Tükörterem névre hallgató legnagyobb helyiségét Csengey Dénes emlékteremmé nevezték el, s ezt megörökítendő egy táblát helyeztek az ajtajára.

A verseny szombaton délelőtt vette kezdetét.

- Az idáig vezető úton nyolc helyszínt járt végig a zsűri, több száz jelentkezőből választva ki azon negyvenet, akik most, a döntőben bemutathatják tudásukat és tehetségüket - ecsetelte megnyitóbeszédében Farkas Tibor főszervező, a kiskanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Ház igazgatója. Kitért arra is: már a selejtezőkön érezhető volt, hogy egyre nehezebben vállalják fel az emberek a megmérettetés érdekében az utazási költségeket. Mégis, mint mondta: - Aki szívéből szereti a versmondást, az vállalja a nehézségeket, hogy felállhasson a világot jelentő deszkákra.

A megmérettetés során 36 versenyzőt hallgatott meg a Vándorfi László színművész-rendező által elnökölt zsűri, mint utólagos értékelésükben elhangzott, úgy találták: nagyon nívós produkciókkal rukkoltak elő a versenyzők, nehéz volt a sok kiváló versmondó közül a legjobbakat kiválasztani. De természetesen ennek is meg kellett történnie, s döntésük értelmében ifjúsági kategóriában 1. Bajgár Ramóna (Nagykanizsa), 2. Varga Veronika (Zalaegerszeg), 3. Östör Dániel (Székesfehérvár) lett. Felnőttek: 1. Nagy Tímea (Szolnok), 2. Nagy Gábor (Komárom), 3. Fekete Ágnes (Vajdaság). Szépkorúak: 1. Mach András, 2. Wahl László (mindkettő Budapest), 3. Herbály Jánosné (Bugac).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!