Külföld

2010.01.24. 20:17

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Heidum Bernadett ezüstérmes lett 1000 méteren

Huszár Erika szombaton 500 méteren megszerzett harmadik helye után vasárnap sem maradt érem nélkül a magyar küldöttség a drezdai rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon: Heidum Bernadett 1000-en másodikként ért a célba.

zaol.hu

Utóbbi a csapat legeredményesebbjeként negyedik lett összetettben. Vele együtt a hetedikként záró Huszár végzett még az élmezőnyben.  A női váltónak nem jött össze a címvédés: a Huszár, Heidum, Darázs Rózsa, Keszler Andrea összeállítású staféta egy bukás nyomán csak negyedikként végzett a szám vasárnapi döntőjében.

Darázs István csapatvezető az MTI-nek elmondta, a végül ezüstérmes oroszok egyik versenyzője az egyik váltásnál terpeszben állt, ami a szabályok értelmében tilos. Emiatt történt a bukás, az ebből eredő félkörös hátrány pedig ledolgozhatatlannak bizonyult.

A 3000 méteres szuperdöntők közül csak a nőiben volt magyar érdekeltség, Heidum hetedik, Huszár kilencedik lett.  A férfiak vasárnap nem kerültek a legjobbak közé 1000 méteren, a 16. helyezett Knoch Viktor jutott a legtovább. Váltóban nem indult magyar csapat. Az összesítésben Darázs Péter szerepelt a legeredményesebben azzal, hogy a 13. pozícióban zárta a magyaroknak két érmet hozó Európa-bajnokságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!