Külföld

2010.01.04. 16:21

Robbanás egy csehországi gumigyárban: két halott 13 sebesült

Két személy életét vesztette és tizenhárman megsebesültek egy kelet-csehországi gyárban bekövetkezett robbanásban hétfő délelőtt - jelentette a cseh közszolgálati televízió.

MTI/AP

A rudníki Avon Automotive gumigyárban két gőztartály robbant fel eddig ismeretlen okokból. Egy asszony a helyszínen meghalt, míg egy férfi a kórházban halt bele súlyos sérüléseibe. A 13 sérült közül két személy állapota válságos - őket a trutnovi kórházban ápolják -, a többiek könnyebb sérüléseket szenvedtek.
   
A hatalmas robbanás több millió koronás károkat okozott.
   
A detonációtól beszakadt az épület teteje, a benn dolgozók sérülését ez okozta. Szemtanúk szerint a robbanás ereje felborította az épület mellett parkoló kamiont, amely maga alá temetett egy ott álló asszonyt. A légnyomás betörte a környéken lévő épületek ablakait is.
   
A rendőrség lezárta az üzem környékét, s megkezdődött a robbanás okainak kivizsgálása. Az Avon Automotive gyár autóalkatrészeket és felszereléseket gyárt, elsősorban gumiból. A mintegy 400 személyt foglalkoztató üzem részvényeinek többsége az amerikai Crystal Capital társaság tulajdonában van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!