Külföld

2009.04.03. 19:03

Vigyázni kell a magyar rádiósoknak Simonyi lelkivilágára

Moszkva - Késve ér haza Charles Simonyi az űrből, ám addig is elcseverészik még vasárnap magyar rádiósokkal a pénteki sikeres bejelentkezése után. Csupán veszélyes kérdést nem szabad neki feltenni.

nincs nev

Egy nappal elhalasztották a Szojuz űrhajó leszállását, amelynek kabinjában két űrhajós társával tér vissza a Földre a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) Charles Simonyi - közölte pénteken az orosz űrhivatal szóvivője. A magyar származású kétszeres amerikai űrturista így honfitársa, Michael Fincke és az orosz Jurij Loncsakov társaságában április 8-án, közép-európai idő szerint 9 órakor száll le Kazahsztánban. 

A repülésirányítás azért döntött így, mert az eredetileg kijelölt leszállási körzet túlságosan ingoványosnak tűnik, ezért egy másik helyszínt kerestek a landoláshoz - tudta meg az MTI. 

Simonyi pénteken sikeresen beszélt 15 magyar rádióállomással. Elmondta, hogy örül, hogy beszélhetett velük, az üzenetet jól hallotta, köszöni. 

Viccelősős ember hírében áll, amit bizonyított is csütörtök este: felhívta a rádiós beszélgetést szervezőt otthoni vezetékes telefonján. Alig hitte el a szervező, hogy ez nem tréfa. 

Volt aki erre a beszélgetésre 40 évet várt. vasárnap diákok is beszélhetnek vele 10 percet, amit a NASA engedélyezett. Ám vigyázniuk kell, nehogy olyat kérdezzenek, ami megzavarná az űrturista lelkivilágát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!