Gyógyuló gyermekek táborozhatnak a Kis-Balatonnál

2019.05.04. 07:00

Tízéves a Holnapocska Tábor – Tortával ünnepelték a születésnapot

A Szabadicsné Rádi Éva és Szabadics Zoltán magánvagyonából létrehozott Holnapocska Tábor pénteken ünnepelte 10. születésnapját, az ország és a megye prominens személyiségeivel együtt.

Benedek Bálint

Dr. Palkovics László, Szabadicsné Rádi Éva, Filák Tamás egykori táborozó, önkéntes és Szabadics Zoltán együtt vágta fel a születésnapi tortát Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Szabadics Zoltán a tábor elindításáról

A tábor egyik csarnokában megtartott ünnepségen az alapító, Szabadics Zoltán köszöntötte a megjelenteket. Elmondta: örök támaszával, feleségével a táboroztatás elindításával az volt a céljuk, hogy abból a sok jóból, amit kaptak az élettől, visszaadjanak valamit a társadalomnak.

– Az első táborainkon olyan zalai gyerekek vehettek részt, akiknek a családja nem engedhette meg magának a nyaralást – folytatta. – Ekkor Csapi fogadott be bennünket, majd a zalaszabari önkormányzatnak hála a Kis-Balaton ölelésében kezdtük el építeni az élményparkunkat. Nagy előrelépés volt, amikor az Erzsébet a Kárpát- medencei Gyermekekért Alapítvány révén az ország valamennyi gyermekgyógyászattal foglalkozó klinikája lehetőséget kapott a beteg gyerekek táboroztatására. Felsorolni is nehéz lenne, milyen betegségtípusokkal élő vagy abból gyógyuló fiatalok mászták már meg a kötélpályáinkat, csúsztak le a vadvízen vagy szálltak a levegőbe az ugratós hófánkon.

Dr. Palkovics László, Szabadicsné Rádi Éva, Filák Tamás egykori táborozó, önkéntes és Szabadics Zoltán együtt vágta fel a születésnapi tortát Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Felszólalt dr. Palkovics László és Novák Katalin is

Majd dr. Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium minisztere lépett a mikrofonhoz. A politikus szerint kifejezetten elismerésre méltó, amit a Szabadics család az elmúlt tíz évben tett és jelenleg is tesz a gyógyuló gyermekekért. Az élményterápia hatása megkérdőjelezhetetlen, az itt töltött idő alatt a gyerekek fizikailag és lelkileg is megerősödnek.

– A házaspárnak köszönhető, hogy Zalaszabart ma már mindenki megtalálja a térképen – tette hozzá. – Persze a magántőke mögött meghúzódik egy olyan családi cég, melyre erős bástyaként támaszkodhat a tábor. A vállalat közel 300 munkatársával az ország meghatározó gazdasági szereplője lett, sokat tesznek a Holnapocska fejlesztéséért és működtetéséért is, ami elismerésre méltó.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára beszédében szintén méltatta a házaspár kivételes küldetéstudatát. Hozzátette: már csak öt hét van hátra a nyári szünetig, s ilyenkor minden szülőt az foglalkoztat, hogy a gyerekek miként töltik el a szünidőt. Ha beteg gyermeket nevelnek a szülők, akkor megszaporodnak a tennivalók, itt Zalaszabarban azonban megfeledkezhetnek minden gondjukról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában