kölcsönös előnyök

2019.03.07. 08:00

Karrierdélutánt szerveztek a BGE gazdálkodási karán

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Gazdálkodási Kara (GKZ) szerdán a diploma utáni elhelyezkedést segítő, úgynevezett karrierdélu­tánt szervezett a hallgatói számára.

Arany Horváth Zsuzsa

Vatics Lászlóné és Várkonyi Éva az állásinterjúról beszélt

Fotó: Katona Tibor

A leendő munkahelyeket jelentő cégek, intézmények, vállalatok gyakorlati, interaktív foglalkozásokkal való bemutatása évek óta zajlik a BGE egerszegi kampuszán, ebben a félévben a legnagyobb hazai pénzintézetekkel ismerkedhet­nek e módon a hallgatók. Balázsné dr. Lendvai Marietta főiskolai docens, a karrierdélután szervezője lapunknak elmondta, kölcsönös előnyök mentén hívták életre a bemutatkozásokat: a gazdaság szereplői közvetlenül tájékozódhatnak a leendő munkatársak érdeklődési köréről, a munka világáról alkotott elképzeléseikről, a hallgatók pedig egyedi kulisszatitkokat ismerhetnek meg arról, milyen szempontok alapján keresnek munkatársakat a munkaerőpiac szereplői. Tegnap az OTP zalaegerszegi egységének munkatársai mutatták be cégüket, a továbbiakban a banki szféra többi képviselője is ellátogat a karra.

Vatics Lászlóné és Várkonyi Éva az állásinterjúról beszélt
Fotó: Katona Tibor

– Az összes szak hallgatói érintettek, hiszen a pénzügy-számvitelt, a gazdál­ko­dás-­menedzsmentet és a gaz­dasági informatikát tanulók tudását is igényli a banki szféra – mondta a főiskolai docens. – Jártak már nálunk a biztosítási szakma, a humán­erőforrás szakterület és az ipar szakemberei is; úgy tapasztaljuk, a szinte mindenütt érzékelhető munkaerőhiány felerősíti a tájékozódási igényeiket. Ezek a pályaorientációt jelentő alkalmak lehetőséget adnak a személyes ismeretségek kialakítására, a munkaadókra tett jó benyomás hasznos lehet az álláskeresésnél és a majdani, javadalmazási kondíciókat é­rin­tő tárgyalásokon.

A tegnap délutáni előadásokat és interaktív foglalkozásokat körülbelül 100 hallgató látogatta meg a BGE GKZ-n, ők első kézből szerezhettek biztató információkat a zalaegerszegi elhelyezkedési lehetőségekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában