Egy mázsa halat fogtak ki a tóból

2018.08.28. 09:00

Horgászversenyt tartottak Lendvadedesen

Az elmúlt hét végén falunapon ünnepeltek a helyiek és vendégeik a helyi horgásztónál.

Korosa Titanilla

A képen jobbra Nagy Ferenc, a helyi egyesület horgásza a versenyen fogott legnagyobb hallal, mellette Németh Balázs, a verseny technikai vezetője Fotó: a szerző

Szombaton a hagyományos horgászversennyel indult a nap, amelyre 16 pecás nevezett. Az önkormányzat által szervezett verseny helyszíne hazai pályát jelentett a Tenke-völgye Természetvédő és Sporthorgász Egyesület tagjainak, de mellettük vendéghorgászok is érkeztek, mi több, utóbbiak voltak többségben. Az esős idő a helyi horgászegyesületből Schrettner Szabolcsnak kedvezett, 16,6 kilogrammos összfogással nyerte a versenyt, mögötte Nagy Ferenc végzett 11,31 kilóval, s ő a legnagyobb halat – egy két kilogramm körüli pontyot – is kifogta. A harmadik helyen 11,11 kilóval Király Győző végzett. A 16 horgász közel egy mázsa halat fogott a falunapi pénzdíjas megmérettetésen, ami 6 kilo­gramm fölötti átlagot jelent. A horgásztóban a telepítéseknek köszönhetően több éve elszaporodott pontyok közül több mint húsz akadt horogra.

A képen jobbra Nagy Ferenc, a helyi egyesület horgásza a versenyen fogott legnagyobb hallal, mellette Németh Balázs, a verseny technikai vezetője Fotó: a szerző

Az eredményhirdetés után ebéd, majd szórakoztató programok várták a horgászokat és a falunapra látogatókat. Amíg a gyerekek az ugrálóvárat és a trambulint próbálták ki, a kulturális műsorban Bene Gabi és Herman Gréta szórakoztatta a közönséget. A jó hangulat fokozásaként első alkalommal hirdettek sörivó versenyt a falunapon, amelyen a korsóból az italt szívószállal ürítette ki a sörivásban gyakorlott öt nevező, miután egy virslit is legyűrtek, úgy, hogy kézzel nem foghatták meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában