24 millió forintba került

2019.07.12. 12:00

Felújították a közös hivatal épületét Csörnyeföldén

Befejeződött a csörnyeföldi közös önkormányzati hivatal épületének energiakorszerűsítése. A 80-as években emelt épület felújítása mintegy 24 millió forintba került, és hamarosan folytatódik.

Gyuricza Ferenc

Simon Zoltán a felújított épület előtt Fotó: Gyuricza Ferenc

Simon Zoltán, Csörnyeföld polgármestere elmondta: az épület öt települési önkormányzat – Csörnyeföld, Muraszemenye, Kerkaszentkirály, Szentmargitfalva és Murarátka – tulajdonában áll. Murarátka ügyfélszolgálata, illetve a többi település önkormányzat hivatala működik benne.

Simon Zoltán a felújított épület előtt Fotó: Gyuricza Ferenc

– Megvalósult az épület teljes hőszigetelése, valamint a nyílászárók cseréje – részletezte Simon Zoltán. – Emellett napelemekkel láttuk el az épületet, az elavult gáztüzelésű kazánt pedig egy modern kondenzációs gázkazánra cseréltük. A felújítás akadálymentes mosdó kialakítását, valamint az épület előtti rámpa kiépítését is magába foglalta. Ezekre a munkálatokra egy európai uniós pályázat révén több mint 24 millió forintos támogatást kaptunk. A projekt támogatási intenzitása százszázalékos, de egyes feladatokat, például a belső festést és a villanyszerelést a pályázatból nem lehetett finanszírozni, ezeket saját bevételeink terhére oldjuk meg. Simon Zoltán hozzátette: a fejlesztés hatására javult az épület erőforrásigény-hatékonysága, ami a széndioxid- kibocsátás csökkentését is eredményezi. A felújított épület ünnepélyes avatóját a község augusztus 11-én esedékes falunapi rendezvényének keretében tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában