Határon túli kapocs

2019.07.16. 07:00

Az egerszegi városházán fogadták a VII. Kárpát-medencei gyermektábor résztvevőit

Hetedik éve szerveznek egy-egy hetes programot a megyében a Kárpát-medencei gyermektáborba érkező fiataloknak. Idén 52 tanuló érkezett a megyeszékhelyre, akiket kísérőikkel vasárnap a polgármesteri hivatalban fogadott Gecse Péter alpolgármester.

Hajdu Péter

A gyermektábor lakói és városi vezetők a polgármesteri hivatal előtt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Az alpolgármester a vendégeknek a zalai megyeszékhely testvérvárosi és baráti városi kapcsolatainak jelentőségéről beszélt, s mint elmondta, a város számára fontos ez a kapcsolatépítés. Gecse Péter közölte, a városvezetés számára örömteli feladat e nyári táboroztatás fenntartása és pénzügyi hátterének a támogatása is. Az ilyen alkalmakkor határon átnyúló baráti kapcsolatok alakulhatnak ki, és ez a célja a tábor programjainak.

A gyermektábor lakói és városi vezetők a polgármesteri hivatal előtt
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Sümegi László önkormányzati képviselő, a városi középiskolai kollégium igazgatója, a tábor alapítója is hasonló célt fogalmazott meg, azt, hogy zalai és határon túli magyar gyerekek közös élményeket szerezzenek. Elmondta, a táborozók, akik kollégiumban vannak elszállásolva, pénteken érkeztek Barótról, Nyárádszeredáról, Marosvásárhelyről és Beregszászról. A szombat egy részét az egerszegi termálfürdőben töltötték, vasárnap göcseji–őrségi–szlovéniai kiránduláson voltak. A táborozók a Göcseji Dombérozó rendezvényén is részt vesznek pénteken záruló programjaik során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában