Keszthely

2013.06.20. 14:20

Köszönet az árvízi védekezésért

Keszthely - A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság csütörtökön ünnepségen köszönte meg dolgozóinak az árvízi védekezésben tanúsított helytállást.

Sámel József

Gaál Róbert igazgató elmondta: a súlyos dunai árvízhelyzet elhárításában zalai és Vas megyei kollégáik is részt vettek: összesen 76 műszaki irányító mérnök, szakértő, technikus, gátőr és védelmi munkás segített. Ez a szám az igazgatóság műszaki létszámának 90 százaléka. A kollégák bizonyították rátermettségüket, a kritikus szakaszokon sokszor több száz embert vezényelve dolgoztak. Részt vettek ideiglenes védművek építésében, járőrszolgálatot adtak, s geodéziai feladatokat oldottak meg. Segítettek Győrújfalunál - százezer homokzsákot adtak át saját készletükből -, valamint Dunabogdánynál és Szigetmonostoron is.

A megfeszített munkát csütörtökön Németh József, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője személyesen köszönte meg. Az árvízi védekezésben részt vett szakemberek emléklapot kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!