Hírek

2017.05.03. 14:14

Figyelem, gyomirtó szerelvény érkezik, a kezelt területeken tilos lesz legeltetni!

Május 15-én és 16-án vegyszeres gyomirtás zajlik a MÁV pécsi területi igazgatóságához tartozó pályaszakaszokon, így Dél-Zalában is.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt a tömegközlekedési vállalat a zaol.hu-val közleményében tudatta, a MÁV Zrt. Pécsi Területi Igazgatóságának területén az állomások, megállóhelyek és vonalszakaszok vegyszeres gyomirtását végzik az említett napokon a MÁV Zrt. Területi Ingatlankezelési és Zöldterület Karbantartási Főnökség miskolci egységének szakemberei. A gyomirtó szerelvény mindkét napon reggel fél 6-kor indul a nagykanizsai vasútállomásról, s a munkát az aznapra kiszabott program teljesítése után fejezi be. A szerelvény menetrendje, illetve a szintén gyomirtást végző közúti járművek útvonalterve az időjárás, vagy forgalmi okok miatt változhat, 2-3-4 nap eltérés is lehet. Ha napközben az eső, vagy a szél miatt nem tudnak gyomirtózni, a munkát éjszaka is folytatják.

A felhasznált készítmények, illetve vegyszerkeverékek méhekre nem veszélyesek, vízi szervezetekre viszont igen. A kezelt területen legeltetni, esetleg onnét származó takarmánnyal 14 napon belül állatot etetni tilos! A munkaegészségügyi várakozási idő nulla nap, ezért a vegyszer felszáradása után a permetezett területeken munka végezhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!