Hírek

2016.12.16. 16:59

Szalai Kata sportvetélkedőn szerzett aranyat

Nagykanizsa - A Zala Szépe királynője ezúttal sporttal hívta fel magára a figyelmet. A 22 éves Szalai Kata a Pécsi Tudományegyetemen rendezett 12 órás Sportok éjszakája elnevezésű vetélkedőn csapatával az első helyet szerezte meg.

Benedek Bálint

A földrajz-testnevelés szakos tanárnak készülő hölgy egész élete a sport körül forog, ezért szívesen szerepel minden, a mozgást valamint az egészséges életmódot népszerűsítő eseményen. Korábban szülővárosában a Szan-Dia Fitness SC-ben kiváló mozgáskultúrájával hívta fel magára a figyelmet, a modern táncot a baranyai megyeszékhelyen sem hagyta abba, a PTE Táncegyüttesében is számítanak tudására. Talán az édesanyjától, Szalainé Berta Magdolna pedagógustól örökölhette jó szervezőkészségét, hiszen az egyetem sportirodája által meghirdetett 12 órás vetélkedőre hamar összekapta a csapatát.

A Hafanana csapata Szalai Katával (jobbról a második) minden versenyszámban feltalálta magát Fotó: Hafanana

- Az egyetem sportirodája, ami havi szinten kínál sportolási lehetőségeket az összes kar számára, ezúttal egy hagyományos rendezvényre a Sportok éjszakájára, egy 12 órán át tartó kihívásra invitálta az alakulatokat - mesélte Szalai Kata. - A vetélkedő 19 órakor kezdődött és reggel 7 órakor fejeződött be. Bármelyik kar nevezhetett rá, de főleg testnevelés és osztatlan tanárképzésben tanuló hallgatók jelentkeztek. A fiatalok imádnak sportolni és versenyezni, ezt mutatja, hogy amint a versenykiírás megjelenik, azonnal regisztrálni kell.

Ennek megfelelően a szépségkirálynő már szeptemberben nekiállt összeszervezni Hafanana fantázianevű 15 fős gárdájukat.

- Három éve, amikor kezdtem az egyetemet, akkor rendezték ezt a vetélkedőt először, s a 3. helyezést sikerült elérnünk, az ezt követő két éven át csak nekünk állt a zászló - folytatta a szépség. - A csapat összekovácsolódott, így címvédőként újra a győzelemre törekedtünk.

Egy vidám közös aerobikos bemelegítő után a csapatok többek között sakkban, futsalban, kosárlabdában, floorballban, szkanderben, váltóversenyben és táncban mérhették össze a tudásukat egymással.

- A szervezők néhány szórakoztató feladatot is kitaláltak, mint vízi-dili, sport totó vagy kötélhúzás, ami a maratoni verseny bizonyos szakaszaiban nagy kihívást jelentett - mesélte Kata. - Az alakulatunk jól dolgozott együtt, s ennek köszönhetően megvédtük a címünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!