Hírek

2016.11.18. 14:50

Jobbik: „Nevetségesen alacsony”

Söjtör - Nevetségesen alacsony a nyugdíjemelés mértéke, jelentette ki Nagyné Csizmadia Valéria, a Jobbik megyei önkormányzati képviselője a pénteki sajtótájékoztatóján.

Szabó Judit

Elmondta: a kétmillió nyugdíjas közül mintegy kétezerötszáz ember havi 25-30 ezer forintot kap, esetükben egy kiló kenyér árának megfelelő összeg a 0,9 százalékos emelés. A havonta alig 100 ezer forintból élő nyugdíjasok (s ők a többség) pedig csak kb. 900 forint emelésre számíthatnak. Míg a kormány két kézzel szórja a milliárdokat, a nyugdíjasok fillérekből élnek, jelentette ki Nagyné Csizmadia Valéria, hozzátéve: sok idősnek gyógyszerre sincs pénze, el kell döntenie, hogy étkezésre, rezsire vagy orvosságra költ, mert mindháromra nem telik. Hogy a nyugdíjasok ide jutottak, az a megyegyűlési képviselő szerint a kormány szégyene.

Elmondta még: véleménye szerint differenciáltan kellene emelni a nyugdíjakat, mert a mindenkire egyformán vonatkozó 0,9 százalék az alacsony nyugdíjjal rendelkezők felzárkóztatását nem oldja meg, hanem a nagyobb összegű ellátásban részesülőknek kedvez.

Ezek is érdekelhetik