Hírek

2015.03.11. 12:40

Roncsvágási gyakorlaton a zalai tűzoltók

A Zalaegerszegi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság mindhárom szolgálati csoportja roncsvágási gyakorlatot hajt végre az elkövetkező három napban.

Mai nap az „A” csoportban dolgozó tűzoltók kezdhették meg ismeretük gyakorlati kamatoztatását. A gyakorlat első felében a feltételezett szituációnak megfelelően egy közlekedési baleset után két beszorult sérült embert kellett kiszabadítaniuk a járműből. Ezután a szolgálatparancsnok vezetésével hajtották végre a kiszabott feladatokat feszítő-vágó berendezéssel és a ritkábban használt speciális eszközzel a Force baltával.

Fotós: Cseresznyés Dániel tű. hdgy - Zala MKI

A gyakorlat célja, hogy a beavatkozó állománynak még nagyobb tapasztalata legyen a szakfelszerelések használatával kapcsolatban. Mivel minden műszaki mentés szituációja más, ezért pontosan felkészülni nem lehet a való életben adódó helyzetekre, de nagy előnyt jelent a rendszeres gyakorlás, ismeretek karbantartása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!