Hírek

2015.02.17. 18:19

Eltemették az idei telet Lentiben és Tornyiszentmiklóson

Lenti, Tornyiszentmiklós – Farsangi felvonulás, kiszebáb-égetés, fánk és forralt bor, valamint óriásbábos, élőzenés előadás is várta a maszkázókat húshagyó kedd estéjén Lentiben és Tornyiszentmiklóson.

Korosa Titanilla

Lentiben a Templom téren gyűlt össze több száz érdeklődő, hogy részt vegyen az élőzenés, óriásbábos, gólyalábas vásári forgatagban. Idén a miskolci Vaga Banda komédiásai érkeztek a Kerka-parti városba elbúcsúztatni a farsangot és eltemetni a telet. Interaktív műsoruk, melybe ifjabb és idősebb nézőket egyaránt bevontak, a régi vásárok életképeit elevenítette meg, nagyapáink idejébe röpítve vissza a közönséget. Az árusok énekelve, tréfás rigmusokkal kínálták portékáikat a vásárlóknak. A tornyiszentmiklósi művelődési háznál kicsik és nagyok gyülekeztek kedden kora este a farsangi felvonulásra készülve.



Az óriásbábosok vásári forgatagban, a közönséggel közösen, vidám hangulatban űzték el a telet
Fotó: Kósa Róbert

A három éve alakult Tornyiszentmiklós Településért Egyesület tagjai több éve megszervezik a felvonulást, amely mára hagyománnyá vált. A rendezvényre nemcsak a falubelieket várták, hanem a szomszédos településeken és a közeli szlovén községekben élőket is. A civil szervezet tagjaihoz többen csatlakoztak: volt, aki a felvonulókhoz társult, más csak az esti bábuégetésre ment el. Miután a maszkások végigvonultak a község utcáin és megmutatták jelmezeiket, visszatértek a művelődési házhoz, ott került sor a kiszebáb elégetésére. A rendezvény résztvevőit fánk, zsíros kenyér és forralt bor is várta az este folyamán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!