Hírek

2015.01.26. 10:06

Jobbik: a közmunka vakvágány

Lenti - A közmunka programot jónak tartja a Jobbik, de nem ebben a jelenlegi, statisztikát javító, foglalkoztatási adatokat kozmetikázó formájában, közölte hétfőn Völgyi Zoltán jobbikos politikus, a Zala Megyei Önkormányzat képviselője.

Szabó Judit

Rámutatott: a közmunka program valójában szociális intézkedés, amely munkához köti a segély kifizetését, foglalkoztat, de munkahelyet nem teremt, ezért gazdasági hatása nincs. Természetesen vannak jó példák és vannak felháborító esetek is, jelezte, s megemlítette az utóbbiak között, hogy Baranya megyében fél évig pucoltak egy 300 méteres árkot harminchatan.

Problémának látja, hogy a közmunkához rendelt alacsony fizetés meghatározza a dolgozók munkához való hozzáállását. Legtöbb településen nem tudnak feladatot adni a közmunkásoknak, illetve következmények nélkül marad, ha a munkát nem végzik el, véli a Jobbik. A párt a jelenlegi rendszerrel nem ért egyet,  a közmunkát vakvágánynak és pénzpazarlásnak tartja - az adófizetőknek évente 270 milliárd forintba kerül, jegyezte meg Völgyi Zoltán. A párt szerint más területeken kellene a közmunkát alkalmazni, elsősorban a kertészetben, a gyümölcstermesztésben, az erdőgazdaságban. A megtermelt nyersanyagokat pedig akár a közétkeztetésben fel lehetne használni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!