Hírek

2014.09.04. 18:55

Támogatás a tanévkezdéshez - Emléklapot és pénzt is kaptak a kisgyermekes szülők

Zalaapáti - Az óvodát valamint az iskolát kezdő gyermekek szülei kaptak támogatást az önkormányzattól.

Keszey Ágnes

Galuskáné Csöndes Eszter, Galuska Sára és Galuska Dávid. Fotó: Keszey Ágnes

Szeretitek a mesét? – kezdte rendhagyó köszöntőjét Vincze Tibor, a település polgármestere azon az eseményen, ahol zalaapáti ifjú polgárait köszöntötték, a „Kölcsönös megbecsülés jegyében". Majd egy székre ült, hiszen mesélni így lehet, és igaz történetet osztott meg a gyerekekkel és felnőttekkel: „Hajdanán 9 ember, a település vezetői összeültek és azon gondolkoztak, mit tegyenek. A fiatalok jól éljenek itt és értékeket teremtsenek", folytatta a polgármester a mesét. „Repkedtek az ötletek, de egyik sem tetszett mindenkinek. Így aztán titkos szavazással egy ládába dobva felírták, kinek mi a legfontosabb: mind a 9 cetlin az volt: a gyermek. Így hozta létre a település a kötvényt" -  idézte fel a polgármester.

12 család kapott támogatást. Az óvodát most kezdő gyermekek szülei húszezer, az első osztályosoké harmincezer forintot vehettek át az emléklap mellé. A szülők örültek a támogatásnak:

- Az önkormányzat gondoskodása nagyon jól esik, nagy segítség ez ilyenkor. Négy gyermekünk van, kettő iskolás, kettő óvodás: A most kapott összegből ruhát, cipőt, ágyneműt veszünk, és egyéb, az óvodakezdéshez szükséges dolgokat - mondta Galuskáné Csöndes Eszter.

Címkék#Zalaapáti

Ezek is érdekelhetik