Hírek

2014.09.28. 09:45

A nemeshetési gesztenyefesztivál évről évre jobban sikerül

Nemeshetés - Az aprócska falu nemcsak szelídgesztenyéséről ismert, immár az ennek tiszteletére rendezett ünnepség is messze földön híres. Így történhetett, hogy a szombati fesztiválon több vendég volt, mint ahányan laknak a településen.

Fincza Zsuzsa

- Ez a negyedik gesztenyés találkozónk. Évről évre nagyobb a sikere, s ezen felbuzdulva mindig nagyobb energiával szervezzük a következőt - konstatálta örömmel a kultúrház udvarán nyüzsgő tömeget Magyar Kálmán polgármester.

Kovács Lászlóné alpolgármesterrel, a kulturális munkacsoport vezetőjével próbáltuk összeszámolni, hányféle gesztenyés süteménnyel készült a vendéglátásra az asszonynép, ám a készlet állandóan gyarapodott, így egyszerűen a sok -ban állapodtunk meg.

- Tényleg mondhatjuk, hogy pénzt, időt és fáradtságot nem kímélve készültünk a gesztenyés falunapra. Az önkormányzat vette a húst, a polgármester adta a csirkét, amiből a férfiak a helyszínen készítik a vacsorát, az asszonyok pedig otthon sütötték a finomságokat - így Kovácsné, aki csak rétesből 10 adaggal rukkolt ki.

Az asszonyok saját sütésű gesztenyés finomságokkal rukkoltak ki (Fotó: Fincza Zsuzsa)

- Kritizáljuk meg egymás borát! - kínálta erősen a környező hegyek másik nagy adományából összeállított mustrát Magyar Ferenc, akinek felesége saját sajttal járult hozzá a kóstoláshoz.

- Ha nemeshetési gesztenyefesztivál, akkor Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar - konferálta fel a nyitókoncertet Szakál Erzsébet.

- Igen, már az elsőn is itt voltunk - ismerte el Farsang László karnagy, miután egy falubeli körúttal összetrombitálták a népet Kedvesek az emberek, s mi örülünk, hogy szeretik a zenénket. A legkisebb faluba is szívesen elmegyünk.

Hasonlóképpen fogadta a meghívást a Gála társastáncklub, a csácsbozsoki nótázók, a besenyői népdalénekesek, a bagodi énekkarosok, a boldogfai táncosok. Egyedül a sztárvendég, Oszvald Marika ódzkodott kicsit a sártól és hiányolta az öltözőt, de természetesen ő is vastapsos sikert aratott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!