Hírek

2014.02.17. 16:10

Pótolják a kivágott fákat Zalaszentgróton

Zalaszentgrót - Sokakat felháborított, hogy a város nagytemetőjének a kerítése mellett és parkolójában kivágták a fákat. A polgármester szerint a munkával nem várhattak tovább.

Sámel József

 

A zalaszentgróti temető mellett muszáj volt megválni az út menti fáktól. Hamarosan telepítenek (Fotó: Sámel József)

-Akik jártak a temetőben, vagy annak parkolójában, jól láthatták maguk is, hogy a fák állapota már jócskán hagyott kívánnivalót maga után - fogalmazott érdeklődésünkre Baracskai József polgármester. A róluk lehulló ágak már nem csak az autókat, hanem az arra gyalogosan közlekedőket is veszélyeztették. Ezt többen szóvá is tették. Ráadásul nem csak viharos, hanem szeles időben is egyre több ág tört le. A temetőt övező fasorral szintén ugyanez volt a helyzet, ugyanis azok a sírokat veszélyeztették. El kell mondanom, hogy például a kisszentgróti temetőben is volt probléma, ott több fa is kidőlt, s rongált meg sírokat. Nos, ezeket a balesetveszélyes eseteket szeretnénk megelőzni. Egyébként a véleményem az, hogy a kivágásokat régebben el kellett volna végezni.

A polgármester azt mondja, a parkoló és a kerítés melletti terület nem marad csupaszon.

-A területek rendezését követően új fákat ültetünk, a fajták kiválasztásához szakemberek véleményét fogjuk kikérni. Olyan fákat ültetünk, melyek minden szempontból illenek a helyhez. Tudni kell azt is, hogy a temetőt bővíteni kívánjuk, ezért a Türje felé eső részen mindenképpen ki kellett volna vágnunk a fákat. Akadtak problémák azokkal is, hiszen amellett, hogy elérték a villamos vezetékeket, a kerítést is tönkretették.

Ha már fakivágás, a polgármestert megkérdeztük, hogy a központban kivágott nyírfák helyett is ültetnek-e újakat? Válaszában úgy fogalmazott, a nyírfák allergének voltak, ráadásul túl közel álltak az varroda épületéhez. Oda fákat nem ültetnek, ugyancsak szakember tanácsát kikérve, kisebb méretű növényekben gondolkodnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!