Hírek

2013.10.13. 09:30

Önkéntesnek lenni jó - 72 óra kompromisszum nélkül Nagykanizsán

Nagykanizsa - A történelmi egyházak szervezésében pénteken és szombaton 72 óra kompromisszum nélkül címmel önkéntes közösségi szolgálatra került sor a város 3 pontján.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Páli Tamás Zala megyei koordinátortól megtudtuk, a katolikus, a református és az evangélikus egyház kezdeményezésére a központi temetőben, a Platán soron és a Thury téri játszótéren dolgoztak önkéntesek, körülbelül húszan, kivétel nélkül 9.-10. évfolyamos középiskolás fiatalok. Az előbbi két helyen a lehullott lomb összegyűjtését, a játszótéren pedig a fajátékok festéshez való előkészítését végezték. Mint azt elmondta: az említett két napon országszerte zajló program célja, hogy láthatóvá tegye az ifjúsági közösségekben folyó önkéntes munkát, s rámutasson arra, hogy mire képesek a fiatalok, ha összefognak.

- Az iskolában hallottunk erről a lehetőségről, és mivel az érettségi vizsgához most előírás az 50 órányi közösségi szolgálat, úgy döntöttünk, -eljövünk - mondta a Thury-játszótéren a Batthyány-gimiben tanuló Németh Vivien, aki osztálytársaival, Morvai Dalmával, Balazsin Viktorral és Balázzsal az egyik fa játék megtisztításán serénykedett.

Kálovics Andrea, a Via Kanizsa városgondnoka elmondta: az önkéntes fiatalok már jelezték, hogy a majdani festésben is részt vennének és ennek nem is lesz akadálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!