Hírek

2013.06.28. 09:14

Két millió euró a kerékpáros turizmus fejlesztésére

Nagykanizsa - Mintegy 2 millió euróból valósul meg az a kerékpárúthálózat fejlesztési projekt, melyben a dél-zalai város mellett Zalakaros, Csáktornya, Kapronca is érdekelt.

Pásztor András

Mint azt pénteken Cseresnyés Péter polgármester elmondta: a közös projekt az egész térség számára előnyt jelent, hiszen kerékpárút köti majd össze a négy települést, illetve több biciklis centrum is létesül, ami tovább erősítheti a térség turisztikai vonzerejét.

A beruházás keretében közel 300 kilométernyi kerékpárút építése, illetve kijelölése történik meg, valamint Csáktornyán, Kaproncán és Kanizsán egy-egy kerékpáros centrum is épül. A kanizsai bázist a Csónakázó-tó környékén alakítják ki, ahol egyébként egy hoszabb, közel 10 kilométeres erdei kerékpáros pálya is létesül, melynek egyik szakasza - mintegy 4-6 kilométeres szakaszon - az extrem bike sportág követelményeinek is megfelel majd. A tervek szerint ezt a pályát jövő év nyarán, egy nemzetközi verseny keretében avatnák fel.

Abboud Nabil projektmanager elmondta: a kivitelezési munkálatok a jövő évben kezdődnek. A közel 2 millió eurós beruházás 85 százaléka európai uniós, 10 százaléka állami, 5 százaléka pedig önkormányzati finanszírozásból tevődik össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!