Hírek

2013.06.24. 10:52

Emelkedik a letenyei határátkelő forgalma

Letenye - A korábbi évekhez hasonlóan ismét folyamatosan emelkedik a nyári hétvégéken a letenyei magyar-horvát határátkelők forgalma - derül ki a rendőrségnek hétfőn az MTI-hez eljuttatott adataiból.

MTI

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának közlése szerint az elmúlt hétvége két napján összesen több mint 21 ezer ember lépte át kifelé az államhatárt. Ez az adat több mint kétszerese a tanév befejezése utáni első hétvége nem egészen 10 ezres forgalmának.
Az M7-es autópályán és a 7-es főúton lévő átkelők közül az autópálya-átkelőn regisztrálták a legnagyobb forgalmat, az utazók közül kevesebb mint háromezren választották a régi határátkelőhelyet.

A nyári idegenforgalmi szezon indulását jelzi az is, hogy befelé ugyancsak emelkedő tendenciát mutat a forgalom, a múlt hét utolsó két napján csaknem 11 ezren lépték át Magyarország irányába a határt, a korábbi hétvége hétezret meghaladó adatával szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!