Hírek

2013.04.27. 15:21

Tarka forgatag a város napján

Nagykanizsa - Szombaton reggel a hagyományos ünnepi felvonulással folytatódtak a város napja pénteken megkezdett programjai, délután pedig Cseresnyés Péter polgármester köszöntötte a város napi babát, Szabó Teklát és édesanyját, Dara Bernadettet.

Horváth-Balogh Attila

A tarka és meglehetősen hosszú, közel háromszáz fős menetben Kanizsa vezetői, önkormányzati képviselői is ott voltak a számos művészeti, hagyományőrző csoporttal együtt. A város lobogójának ünnepélyes Deák téri felvonása előtt rajtolt el a Nagykanizsa-Zalakaros futóverseny az Erzsébet térről, a színpadon pedig kezdetét vette az egész napos kulturális produkciók sora.

Cseresnyés Péter polgármester és dr. Járosi Márton, az idei díszpolgár (Fotó: Szakony Attila)

A Tüttő János Nótaklub itteni fellépése alkalmával debütált a város himnuszával, melynek zenéjét a nótaklub vezetője, Major Lajos, szövegét pedig Csere Andrea versmondó írta. A rendezvények helyszínén, az Erzsébet téren egyébként árusok portékái, sütödék, konyhák finomságai közt is válogathattak az érdeklődők, aki pedig megszomjazott, annak bor és többféle sör kínált felfrissülést. Délután Cseresnyés Péter polgármester köszöntötte a város napi babát és édesanyját. Szabó Tekla szombat reggel 5 óra 45 perckor látta meg a napvilágot 54 centiméteres hosszúsággal és 3250 grammos súllyal. A polgármester érkeztekor pedig már édesanyja, Dara Bernadett mellett pihenve szemlélte kíváncsian az oklevél, a város ajándéka (vásárlási utalvány) és a hölgyeknek kijáró virágcsokor átadására odasereglett sajtómunkásokat.

Az Edda mellett fellépett a Kowalsky meg a Vega és Fenyő Miklós is (Fotó: Szakony Attila)

A két nap folyamán neves zenakarok is felléptek az Erzsébet tér színpadán: nagy sikerű koncertet adott az Edda, az Anti Fitness Club, Kowalsky meg a Vega, valamint Fenyő Miklós és zenekara. A város díszpolgára címet pedig dr. Járosi Márton egykori nagykanizsai gépiparista, energetikai mérnök vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!