Hírek

2012.11.21. 16:19

Árverezik a Balatonringet

Sávoly - Az Ingatlanárverés.hu honlapján árverezik a sávolyi Moto GP-pályát, pontosabban a 195 hektáros területet.

Horváth-Balogh Attila

Bobek József polgármester még mindig reménykedik abban, hogy egyszer megvalósulhat a beruházás, mondván: a Balatonnak szüksége van egy igazi attrakcióra.

A területre tervezett gyorsasági motorpálya alapkövét 2008 őszén rakták le. Az építkezés két éve áll, miközben a Balatonring néven ismert sportkomplexum a történtek ellenére 2008 óta kiemelt beruházás. A területet most árverezik, a licit 1,5 milliárd forintról indul, a rajta lévő követelés pedig 3,5 milliárd. Mint azt Bobek József, a település polgármestere elmondta: elsőként 2011-ben az önkormányzat kért végrehajtást.

- Telekadót vetettünk ki, ami érintette a beruházás területét is - árulta el. - Az adó összegére, 195 millió forintra végrehajtást kellett kezdeményeznünk, ám azt az ügyet később árverés nélkül is sikerült rendeznünk a spanyol tulajdonosokkal és tudomásom szerint a mai napon nem áll fenn tartozás.

Annak, hogy a történtek ellenére tovább folyik az eljárás, az lehet az oka, hogy aztán mások is végrehajtást kértek. Mint az az Index.hu egyik híradásában szerepel, a tulajdoni lapon a Share Szennyvíztisztító és Szolgáltató Kft. nevére 393 millió forintra önálló zálogjogot jegyeztek be, emellett a Sávolyi Termálcentrum Kft.-nek közel 3 milliárd forintra, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) pedig 154 millió forintra bejegyzett végrehajtási joga van.

Linczmayer Szilvia, a NAV adószakmai szóvivője adótitokra hivatkozva érdeklődésünkre nem árulta el, hogy miből áll össze a követelésük. A Share-cégcsoportnál pedig (mely érintett a további végrehajtást kérő cégekben) senki nem vette fel a telefont szerdán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!