Hírek

2012.07.13. 06:03

Spóroltak és nekiláttak a felújításba Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Felavatták csütörtökön a felújított járdát a Rákóczi út, Arany János utca és Mártírok útja közötti szakaszán. A beruházás régi óhaja volt az ott lakóknak, és az üzletek tulajdonosainak.

Szabó Judit

– A leromlott állapotú járda felújítását a Rákóczi út 10–22. lakói és az üzlettulajdonosok kezdeményezték 2009-ben – vázolta Balaicz Zoltán alpolgármester, a választókerület önkormányzati képviselője, aki Rigó Csaba kormánymegbízottal és Doszpoth Attila alpolgármesterrel avatta fel a járdát. – Viszonylag nagy öszszeget igényelt a beruházás, ezért nem tudtunk azonnal nekiállni. A választókerületi keretből elkezdtünk gyűjteni a felújításra: 2010-ben és 2011- ben két-két millió forintot tettünk félre, idén pedig 3 millió forinttal egészítettük ki az öszszegyűlt pénzt. Így valósulhatott meg a fejlesztés.

A Rákóczi úton kétszázötven méteren újult meg a járdaszakasz, s emellett harmincöt méter hosszban a Jákum utca elején is rendbe tették a járdát. Az Utplan ´95 Kft. kivitelezésében zajló munka ezernégyszáz négyzetmétert érintett. A járdát leaszfaltozták, akadálymentesítették, az aknafedlapokat szintre emelték és szegélyt építettek. Voltak szakaszok, ahol feltörték az aszfaltot, máshol a meglévő burkolatra húztak új réteget.

A Jákum utcában ezzel párhuzamosan átépítették az útburkolatot és a csapadékvízelvezető- rendszert a belváros- rehabilitációs program keretében. A Jákum utca páros oldali járdájának burkolát várhatóan az ősz folyamán újítják fel.

Balaicz Zoltán elmondta: idén lesznek még munkálatok a térségben. A Kazinczy téren tízmillió forintot fordítanak az Arany Bárány szálloda előtti és a szemközti, Divat Box előtti járdaszakasz felújítására. Ez is ősszel kezdődik a tervek szerint. A Rákóczi úton az Arany János utca és a Vágóhíd utca között mindkét oldalon rendbe teszik a járdát, csapadékcsatorna rekonstrukciót hajtanak végre, és szakaszosan útfelújítások is lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!