Hírek

2012.04.11. 16:31

Alsórendű utak újulnak meg Nyugat-Dunántúlon

Három alsórendű útszakaszt újítanak fel a Nyugat-dunántúli Régióban, összesen 1,3 milliárd forintos költséggel - tájékoztatta a Magyar Közútkezelő Nonprofit Zrt. az MTI-t szerdán.

MTI

A Regionális Operatív Program (ROP) keretében, uniós források felhasználásával újulhat meg a Vashosszúfalu-Káld, a Zalabér-Kám, valamint a Kapuvár-Beled-Celldömölk közötti útszakasz - közölte a társaság kommunikációs csoportja.
   
Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programjának keretében országosan várhatóan csaknem 945 kilométernyi négy és öt számjegyű mellékút felújítása indulhat el 2012-ben. Ebből a Nyugat-dunántúli régióban a 2009-2010 program keretében 13,5 kilométernyi, a 2011-2013 program keretében közel 33,7 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból.
   
Az útszakaszokon a kivitelező megerősíti és felújítja a burkolatot, kijavítja a pályahibákat és ahol indokolt, a burkolatot is kiszélesítik  A beruházás keretén belül a Zalabér-Kám összekötő úton felújítják autóbusz megállót is - írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!