Hírek

2012.02.14. 07:41

Adomány - Télikabátok, takarók és konzervek

Befejeződött a Magyar Vöröskereszt és a Zala Pláza gyűjtőakciója, amelyet a zord időre tekintettel hirdettek meg múlt héten, hogy segítsék a hajléktalanokat és a nélkülözőket.

Szabó Judit

Közel száz kiló élelmiszer és sok téli ruha gyűlt össze a jótékonysági program során, amelyet országosan meghirdetett a Vöröskereszt a plázákkal együttműködve. A Zala Plázába 40-50 adományozó vitt be csomagot az elmúlt napokban. Németh András, a hajléktalanokat ellátó gondozási központ vezetője elmondta, hogy az adományokat a hajléktalanszállóra vitték, s aszerint osztották szét a bent lakó, valamint a most is utcán élő fedél nélküliek között, hogy kinek mire volt szüksége. Jutott a felajánlásokból a Vöröskereszt ideiglenes, Ady utca 29. alatti menedékhelyén tartózkodóknak is. Ez a szálláshely továbbra is működik, a katasztrófavédelemmel közösen üzemeltetett Köztársaság úti menedékhely viszont csak pár napig üzemelt. Alacsony volt a kihasználtsága és problémák támadtak a fűtéssel, ezért az itt ellátottakat az Ady utcába költöztették. Itt továbbra is örömmel fogadnak élelmiszerek-adományt, s téli férfi lábbelikre is nagy szükség van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!