Hírek

2011.11.23. 16:36

Nyílt napot tartottak középiskolásoknak a számvitelin

Mintegy félszáz középiskolás fiatal vett részt szerdán Zalaegerszegen, a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Karának nyílt napján, ismerkedve az intézményben elérhető lehetőségekkel.

Hajdu Péter

Évente hagyományos a főiskolai nyílt napok rendezvénye, amelyen meg akarja mutatni az életét a felsőoktatási intézmény azoknak a fiataloknak, akik továbbtanulásukat tervezik. Szerdán délelőtt is e céllal fogadták a fiatalokat az egerszegi számvitelin. A főiskola infócentrumában az egerszegi kar képzési kínálatáról kaptak tájékoztatást az érdeklődők.


- Sajátos helyzetben vagyunk az idei nyílt nappal. Ugyanis a felsőoktatási törvénytervezet most került a parlament napirendjére, és olyan változásokat is tartalmaz, amelyek érintik a felvételi eljárást, a jelentkezés különböző aspektusait. Ezért ma még néhány dologról nem tudtunk információt adni. Így nem a jelentkezés módszereit hangsúlyoztuk a kollégáimmal megtartott tájékoztatók során, hanem a képzéseink tartalmáról beszéltünk. Például arról, mit csinál egy közgazdász, vagy egy informatikus, milyen szakmákra készítjük fel a diákjainkat - mondta a program szünetében dr. habil. Solt Katalin dékán.

A főiskola jelenlegi tanulói közül is elmondták néhányan, miért ide jelentkeztek, s mi a tapasztalatuk.

Az előadások után a szomszéd teremben a főiskolai szakok felelőseitől érdeklődhettek a fiatalok, majd több csoportban bejárták és megtekintették a főiskola létesítményeit, bepillantást nyertek az ott folyó munkába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!