Hírek

2011.11.04. 15:04

Játszóteret építettek és felújították a konyhát Mihályfán

Konyha, illetve ebédlőfelújításra, valamint játszótér építésre összesen több mint tizenegymillió forintot költött Mihályfa. Az avatásukat pénteken tartották.

Sámel József

Sélley Géza polgármester hangsúlyozta: a szociális étkeztetést Mihályfa és a szomszédos Kisvásárhely társulási formában látja el, naponta száz főre főznek. A konyha és az ebédlő nagyon elavulttá vált, a helyiségeket, azok berendezéseit három évtizede nem újították fel, ezért sürgősen lépniük kellett. A Belügyminisztériumtól 2,7 millió forint támogatást kaptak az összesen 3,3 milliós beruházáshoz. Az összegből megújult az elektromos és vízvezeték hálózat, kicserélték a padlóburkolatot,  a nyílászárókat. A modernizálás mellett az esztétikum is fontos feladat volt. A játszótér létesítésére a Fenyős Patak Völgyének Gyermekeiért Alapítvány pályázott, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal pályázatán  7,8 millió forintot nyert a szervezet. A sportpálya mellett az eu-szabványoknak megfelelő játszótér épült, mely speciális eszközökkel is várja a gyermekeket.


A mihályfai gyermekek műsorát követően Vigh László országgyűlési képviselő méltatta a beruházásokat. Gratulációját tolmácsolva hangsúlyozta: nehéz világot élünk, de fontos, hogy a falvak megmaradjanak, önellátóvá, önfenntartóvá váljanak, előállítsák  az élelmiszereket. Ahogy a konyha, a játszótér is szolgálja a népesség megtartását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!