Hírek

2011.10.30. 19:02

VI. Zalai Prima Díj: Wellmann György, Bücs Angéla és a Kutyakölykök a legprímábbak

A Hevesi Sándor Színházban péntek este ünnepélyes gálaesten adták át a Zalai Prima díjakat, melyeket a Vállalkozók Országos Szövetségének Zala Megyei Szervezete alapított. A három legprímább pedig Wellmann György, Bücs Angéla és a Kutyakölykök lett. Az Év Zalai fotóriportere elismerést lapunk munkatársa, Pezzetta Umberto vehett át.

Arany Horváth Zsuzsa


Dr. Dávid Ferenc, a VOSZ  főtitkára  a kormánymegbízott, a megye és a megye városainak vezetői jelenlétében mondott nyitóbeszédet. Többek közt kifejtette:
- Szimbolikus jelentőségű, hogy a gazdaság jelenlegi állapota ellenére is megrendezhetik a Prima díj átadását.


 Ezután Manninger Jenő, Zala Megye Közgyűlésének elnöke, majd Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere beszélt. Utóbbi hangsúlyozta: A polgári mecenatúra és az adakozás közös ügye a megyének, amelyhez Demján Sándor adott példát.

Mint ismert, Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége elnöke vagyonából alapítványt hozott létre, melynek hozadékából a Budapesti Prima Primissima rendezvényen 7 éve díjazzák tíz kategóriában a művészet, a sport, a tudomány, a kultúra, az  építészet és a média személyiségeit. E mintára a VOSZ megyei szervezete 6. alkalommal rendezte meg a Zalai Príma gálát. Itt is tíz kategóriában jelöltek Príma díjra, a vállalkozók kuratóriuma pedig három, egymillió forintos díjjal jutalmazza a prímák közül a legprímábbakat, akik az  oklevél mellé a rendezvény szimbólumát, Kincsem versenyló szobrát is megkapják. A gálaműsor során gazdára talál a közönségdíj is.

 Irodalom kategóriában Tóth Imre  költő, szerkesztő, a színházéban Wellmann György színművész, a képzőművészetben Kustár Zsuzsa iparművész, a tudományban  dr. Németh Árpád gépészmérnök, igazgató, az oktatásban Rabi Zsuzsa középiskolai tanár, építészetben Papp Nándor építészmérnök, népművészetben Vizeli Dezső táncegyüttes-vezető, a közművelődésben a Kutyakölykök formáció, a zeneművészetben Bücs Angéla, az Orff ütőegyüttes vezetője, sport kategóriában Nemes Attila világbajnok tekéző lett díjazott. A gálaesten  melyre a VOSZ megyei elnöke, Doucha Ferenc és társelnöke, Vaski János nevében kaptak meghívást a résztvevők  a színház művészei léptek fel.


A Vállalkozók Országos Szövetségének Zala Megyei Szervezete Doucha Ferenc megyei elnök és Vaski János társelnök szervezésében hat éve bonyolítja a Zalai Prima díj odaítélését, mely a Demján Sándor által létrehozott országos alapítvány mintájára dolgozik. A vállalkozók a polgári mecenatúra és adakozás hagyományait követve évente tíz kategóriában ismerik el a kultúra, a tudomány, a sport terén létrehozott teljesítményeket. Mint arról szombaton beszámoltunk, idén a primák közt is legprímábbnak (Zalai Prima Primissima) Wellmann György színművész, Bücs Angéla zenei együttes vezető és a Kutyakölykök néptáncformáció bizonyult.

Az egerszegi, ám Erdélyből származó színész pénteken este mindannyiuk nevében köszönte meg az elismerést a versidézettel: „íme, hát megleltem hazámat...”

Az Év Zalai fotóriportere a Zalai Hírlap munkatársa, Pezzetta Umberto lett.

A rendezvény rangját jelzi, hogy Dávid Ferenc főtitkáron kívül részt vett rajta Perlusz László, a VOSZ ügyvezető igazgatója, dr. Lőrince Péter, a VOSZ vezető tanácsadója, Villás Károly, a VOSZ pénzügyi igazgatója, dr. Lits József, a VOSZ Szolnok megyei elnöke. A prima díjak mellett odaítélik a közönségdíjat is, mely a Zalai Hírlapban zajló közönségszavazás alapján találja meg gazdáját. Idén 5093 szavazat érkezett be, Bücs Angéla, a nagykanizsai Orff Ütőegyüttes vezetője 1211 szavazattal lett a nyertes. A szavazatokat beküldők közül kisorsolt szerencsés nyertes: Rákosa Ferencné, zalaegerszegi lakos.

Az ünnepi esemény során a kiváló zalai vállalkozások is kapnak elismerést a szövetségtől. Ez alkalommal Doucha Ferenc és Vaski János a következőknek adott át díjat:
1. Az év hűtés-fűtés technikai vállalkozása: Klimatrend Kft. Zalaegerszeg. Díjátvevő: Düh Sándor ügyvezető igazgató.
2. Az év élelmiszer-ipari vállalkozása a Z 3 D Kft. Keszthely. Díjátvevő: Eckhman László ügyvezető igazgató.
3. Az év villamosipari vállalkozása: SZERAPISZ ZALA Kft. Zalaegerszeg. Díjátvevő: Horváth Géza ügyvezető.
4. Az év wellness-szállodája EurófittHotel, Hévíz. Díjátvevő: Tóth Beáta igazgató.
5. Az év faipari vállalkozása: Német Német- fa Kft., Lenti. Díjátvevő: Németh László ügyvezető igazgató.
 6. Az év távközlési szolgáltatója: KELETRONIC- 2000 Kft., Lenti. Díjátvevő: Kele Gyula ügyvezető igazgató.
7. Az év vasipari vállalkozása: Benkő Lajos egyéni vállalkozó, Letenye.
8. Az év szolgáltató-ipari vállalkozása: FORKLIFT Javító és Szolgáltató Kft., Nagykanizsa. Díjátvevő: Farkas Tibor ügyvezető igazgató.
9. Az év autóipari adalékanyag forgalmazója: ADDINOL Hungária Kft., Nagykanizsa. A díjat Cserti József ügyvezető igazgató vette volna át, de külföldön tartózkodik.
10. Az év ásványvíz- palackozó vállalkozása: NATURAQUA Magyarország, Zalaszentgrót. Díjátvevő: Varga Gábor ügyvezető igazgató.
11. Az év vas anyag forgalmazója: FM-VAS Kft. Zeg. Díjátvevő: Illés Zoltán ügyvezető igazgató.
Különdíjat kapott a munkahelyteremtésért a Kanizsa Kárpit Kft.

 



Bücs Angéla, az Orff Ütőegyüttes vezetője

Az Orff Ütőegyüttes 1994-ben alakult meg, s Carl Orff német zeneszerző-zenetanárról kapta a nevét. Bücs Angéla zenekarvezető a ritmus, a mozgás és a hangszeres kíséret összhatásán alapuló Orff-módszert vizsgálta, amikor megalapította a zenekart. A társulat a tudatos utánpótlás-nevelésnek köszönhetően ma már 38 fős létszámmal, fiatal, 8-28 év közötti tagokkal büszkélkedhet, és komoly hangszerállománnyal rendelkezik. A Kreatív-díjas csapat különféle hangszerekkel csillogtatja tudását: a harangjátékot, a gitárt és a dobot csakúgy megszólaltatják koncertjeiken, mint a xilofont, a marimbafont és a vibrafont. A nagykanizsai együttes rendszeresen részt vesz a Zala Megyei Gyermekek Művészeti Találkozóján és a keszthelyi Helikonon, melyen egyébként mindig nagy sikerrel lépnek fel. Repertoárjukban a barokk zenétől a 20. századi muzsikáig, az afrikai törzsi ritmusoktól a könnyűzenén át a jazzig sokféle műfaj megtalálható.

Kutyakölykök

A Kutyakölykök elnevezésű ötfős formáció a Zalai Táncegyüttes keretein belül 2009 tavaszán alakult a Csillag születik című televíziós műsor második versenyére, melyre közel hétezren jelentkeztek. A megmérettetésen végül a legjobb hat között végzett a zalai társaság. A siker országos elismerést és hírnevet hozott a Tuboly József, Tuboly Tamás, Kulcsár Bálint, Tóth Jenő és Lipusz András (fotónkon) alkotta csapatnak, melynek produkcióit Varga János, a Zalai Táncegyüttes művészeti vezetője koreografálta. Népszerűségüket mutatja, hogy az alapítás óta több száz szereplést tudhatnak maguk mögött a fiatalemberek, az ország minden pontján felléptek, rendszeresen hívják őket, ők pedig viszik Zalaegerszeg, Zala megye hírét. Tavaly nyáron, Cipruson egy nemzetközi néptáncfesztiválon vettek részt, a versenyen a zsűri szakmai aranyéremmel jutalmazta az együttest.

 


Wellmann György, a Hevesi Sándor Színház művésze

 Nagyváradon született 1946-ban, 1971-ben végzett a Marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Egyetemen. Tanulmányai befejeztével 1971-től 1982-ig a Nagyváradi Állami Színház magyar tagozatának művésze volt. 1982 óta él Magyarországon, 1985-ig a debreceni Csokonai Színház tagja volt, majd a Hevesi Sándor Színház társulatához szerződött. Zalaegerszegen három egymást követő évad végén, 1988-89-90-ben is színházi nívódíjat vehetett át. Két év múlva, 1992-ben övé lett a Forgács-gyűrű. Az arany ára című műben nyújtott alakításáért 1999-ben a legjobb férfi mellékszereplő díját kapta Győrben, az Országos Színházi Találkozón. 2001-ben a Színházbarát Kör díját vehette át, 2002-ben közönségdíjas lett, 2009-ben Aase-díjjal bővült elismerései sora. A múlt szezon végén ismét nívódíjjal gyarapodott a gyűjteménye.

 Ismerje meg a többi jelöltet is


 További képek itt!




Zalai Prima díjak korábban:

2010.


2009.


2008. 
 

2007.


2006.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!