Hírek

2011.07.05. 14:40

Puszika Oszika újra - Flúgos futam komoly célokkal

A Puszika Oszika flúgos futamra már most többen neveztek, mint amennyi tavaly a résztvevők száma volt. Rendben vannak az engedélyek is, büntetésre nem kell számítaniuk a szervezőknek.

Sámel József

- Jelenleg mintegy hatszázan regisztrálták magukat a július 30-ai megmérettetésre, ez 150-160 vízi járművet jelent. Az ország számos településéről érkeznek versenyzők, köztük Pécsről és Budapestről csapatok.  A Magyar Kenu Szövetség Csabai Edvin 17-szeres maratoni kenuvilágbajnokot delegálja a versenyre  - fogalmazott Bangó Dezső, alias Oszi, aki tizennyolc éve Rép Antallal és Szili Lászlóval együtt ötlötte ki a  Zala-túrát.

A program gyorsan népszerűvé vált, Zalabér és Zalaszentgrót között évről-évre egyre többen küzdöttek meg az árral, többségükben saját készítésű vízi járgányokkal.

- Idén a létszám tekintetében rekordot döntünk, a sok jelentkező miatt le kellett rövidítenünk a jelentkezési határidőt, a nevezés 22-ig tart.
A kenutúrának, flúgos futamnak a szórakozáson túl komoly célja is van. A Zala folyó  és parti szakaszának rendbetételére szeretnék felhívni az illetékesek figyelmét.
- Érdekes dolog történt tavaly, majdnem 2,5 milliós bírságot kaptunk. Azoktól, akinek a figyelmét szerettük volna felhívni a folyó állapotára - fogalmazott Bangó Dezső. - Kiderült, hogy száz fő felett engedélyköteles a rendezvény, s nem mindegy az sem, hogy ki szervezi. Tavaly több teherautónyi szemetet gyűjtöttünk össze a területen, járhatóvá tettük a medret. Szerencsére a büntetés elmaradt. Idén  a szervezésbe  bevontuk a Zalaszentgróti Művészeti és Sport Egyesületet, s megvan minden szükséges engedély. A célunk nem változott, szeretnénk, ha a Zala és parti szakasza turisztikai terület lenne. A takarítást, a tereprendezést idén is elvégezzük.

A rendezvénynek több sztárvendége is lesz, kilétük egyelőre titok.

- Az igazi sztárok azok lesznek, akik saját készítésű járműveikkel leküzdik a távot - mondta Bangó Dezső.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!