Hírek

2011.06.18. 15:59

Kutyasétáltatás közben tűnt el egy turista Hévíz közelében

Súlyos sérülés gyanújával szállították kórházba az a német férfit, aki Hévíz közelében tűnt el kutyasétáltatás közben. Az idős turistát - rövid keresés után - kerékpáros rendőrök találták meg.

zaol.hu

Csütörtökön délelőtt fél 12-kor egy kempingből érkezett bejelentés a Hévízi Rendőrősre, miszerint egy német állampolgárságú vendégük a reggeli órákban elindult kutyát sétáltatni, de még nem ért vissza. Az őrs kerékpáros járőrei azonnal a bejelentés helyszínére indultak, ahol meghallgatták az eltűnt férfi feleségét; tőle megkapták a férje személyleírására és eltűnéskor viselt ruházatára vonatkozó információkat.


Az adatgyűjtés során hamar kiderült, hogy a férfi a Hévíz és Keszthely közötti kerékpárúton, vagy a Hévíz tókifolyó melletti töltésen szokta kutyáját sétáltatni, reggel pedig a töltés felé indult. Ezután a kerékpáros járőrök azonnal megkezdték a keresést, elsőként a tókifolyó melletti töltés felé indultak, majd a Keszthely és Alsópáhok közötti útig mentek, de egyik helyen sem találták.
A keresést a Hévíz és Keszthely közötti kerékpárút irányába vezető erdei úton folytatták tovább. Nem sokkal dél után egy erdei híd mellett a fűben megláttak egy camping kerékpárt, melytől pár méterre egy fa alatt ülve rátaláltak a keresett férfire és kutyájára.
A férfi elmondta, miközben a kerékpárját tolta és kutyáját sétáltatta, az állat elrántotta és megsérült, nem tudott tovább menni, és telefon hiányában segítséget sem tudott hívni.

A rendőrök az idős férfihez mentőt hívtak, akik az elsődleges adatok alapján az ellátást követően nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülés gyanújával kórházba szállították - értesítette portálunkat szombaton Salamon Róbert rendőr alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!