Hírek

2011.04.08. 18:21

Ünnepelt az iskola Zalakaroson

Egykori és mai diákjaival és a születése körül bábáskodókkal ünnepelte fennállásának 20. jubileumát a zalakarosi Móra Ferenc Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Könyvtár és Bölcsőde.

Horváth-Balogh Attila

A szülinapi ünnepségre péntek délután került sor, délelőtt pedig az innét, az ország vélhetően leghosszabb nevű intézményeinek egyikéből elkerült tehetségek mutatkoztak be egy fórum keretében.

- 1990. augusztus 25-én avatták fel Zalakaros új iskoláját, mely akkor 7 osztállyal kezdett működni - emlékezett vissza beszédében Szirtes Lajos, a fürdőváros tavaly nyugalomba vonult polgármestere. - Ma pedig már elmondhatjuk, az intézmény kiválóan működik, szűkebb és tágabb környezetében egyaránt kivívta az elismertséget.


Az első igazgató, Péterffy Zoltánné is köszöntötte a megjelenteket, így jellemezve a tanintézményhez fűződő viszonyát: A szívem félig itt maradt, e falak közt, s mindig szívesen jövök haza.
A jelenlegi direktor, Benkőné Gulyás Edit napjainkról számolt be, leszögezve: nagy hangsúlyt fektetnek a művészetoktatásra és a hagyományőrzésre.

Novák Ferenc mostani polgármester pedig azt emelte ki, hogy az iskola az önkormányzat kulcsintézménye. Aztán az iskola jelenlegi és egykori diákjai léptek fel, de még a tantestület tagjai is dalra fakadtak. Végül a jubileum alkalmából készült emlékplakettet vehettek át az érintettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!