Hírek

2011.01.28. 13:52

Figyelem! Fokozott ellenőrzések várhatók a hétvégén a szórakozóhelyeken

Folytatódik a szórakozóhelyeken a múlt héten megkezdődött szakhatósági ellenőrzéssorozat az ország egész területén; a hétvégén a rendőrség a társhatóságokkal együtt járja sorra az elsősorban fiatalok által tömegesen látogatott rendezvényhelyszíneket.

MTI

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóirodájának vezetője, Timár Zoltán elmondta: az ellenőrzések célja, hogy minél több szórakozóhelynek felmérjék a működési viszonyait és megvizsgálják, mennyire tudják a szervezők garantálni a szórakozni vágyók nyugalmát és biztonságát. Kiemelt szempontként vizsgálják, hogy a szórakozóhelyek veszélyhelyzet esetén kiüríthetőek-e biztonságosan, vagyis a résztvevők száma, a helyiségek befogadóképessége és a menekülési útvonalak száma arányban áll-e egymással. Ugyancsak igyekeznek kiszűrni a jogsértéseket, így a feketén történő foglalkoztatásra is külön figyelmet fordítanak.
   
Az ellenőrzésekben a rendőrség mellett a tűzoltóság, az önkormányzatok és a közegészségügyi társhatóság munkatársai is részt vesznek.
   
A hétvégi ellenőrzéssorozat eredményeit a résztvevők összesítik és a jövő hét elején nyilvánosságra hozzák.

A zalaegerszegi diszkók egy részében biztonsági átalakításokat hajtanak végre, a fiatalok még fokozottabb biztonsága érdekében pedig egyeztetésre hívják az üzemeltetőket az érintett hatóságokkal együtt - közölte a minap Balaicz Zoltán alpolgármester, hozzátéve, hogy  Zalaegerszegen biztonságosan működnek a diszkók, azok üzemeltetői rendszeresen tartják a kapcsolatot a rendőrséggel és a polgármesteri hivatallal, több szórakozóhely pedig polgárőröket is alkalmaz. 
   
Elhangzott, hogy a nagyobb biztonság érdekében az egykori Centrum Áruházban lévő szórakozóhely szerződést köt az épület belső lépcsőjének használatára, így az engedélyezett létszám 600 főre nőhet. Egy másik diszkóban új ajtót és lépcsőt nyitnak meg, és amíg ezek a munkálatok el nem készülnek, addig ott nem tartanak rendezvényeket.
    
Az akció előzménye, hogy január 15-én Budapesten, a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen három fiatal életét vesztette a diszkóból kiáramló tömegben. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány korábbi közlése szerint fulladás okozta. Az ügyben nyolc embert gyanúsítanak halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt. A szórakozóhelyet a terézvárosi jegyző január 19-én 90 napra bezáratta, majd a West Balkán néhány nappal később a honlapján közölte, hogy végleg bezár.



Tömegrendezvények Zalában: biztonságosak-e az épületek a megyében?

Nincs rendben a jogszabályi háttét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!