Hírek

2011.01.12. 06:45

Bakancsosok: táblák segítik a túrázókat a Keszthelyi-hegységben

Biztos, hogy már nem tévednek el a turisták a Keszthelyi-hegységben, a minap ugyanis kitáblázták a túraútvonalakat. A bakancsosok az irányokon túl egyéb információkat is kapnak.

Sámel József

Gálné Németh Ildikó, a gesztor Forrásvíz Természetbarát Egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta: a keszthelyi, a gyenesdiási, a vonyarcvashegyi és a balatongyöröki TDM-szervezetek közös projektje keretében nyertek a pályázaton, melynek köszönhetően összesen nyolcvan tájba illő, fából készült táblát helyeztek ki.

- A Keszthelyi-hegységben korábban csak a fákra festett jelzések mutattak irányt, a turisták más módon nem tudtak tájékozódni - tette hozzá. - Úgy gondoltuk, fontos, hogy egyéb információkat is kapjanak, így most az adott hely neve mellett egyebek között feltüntettük a legközelebbi pihenőt, a távolságokat, s GPS koordinátákat is. A túraútvonalakat, illetve a legtávolabbi helyet, a Büdöskút-tetőt mind a négy településről el lehet érni, közel öt kilométeres útvonalon.


Gálné Németh Ildikó úgy látja, a Keszthelyi-hegység egyre népszerűbb a bakancsos turisták körében. Ami érthető is, hiszen a természet csodaszép, a szintkülönbség pedig éppen jó ahhoz, hogy bármely korosztály kellemes sétát tegyen a területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!