Hírek

2010.12.24. 06:43

Döntöttek: 751 GE-dolgozó veszti el állását Zala megyében

Befejeződött az egyeztetés a GE Fényforrás üzletága és a munkavállalók képviselői között a tavaly októberben bejelentett kétéves átszervezési program 2011-ben esedékes lépéseiről jelentette be csütörtökön a multinacionális cég.

Szalabán Attila

Az eredeti átszervezési terv  - melyet a fényforrásokra vonatkozó új energiahatékonysági előírások és a változó fogyasztói igények miatt kellett életbe léptetni -  két év alatt 2570 munkahely megszüntetését irányozta elő. Ezt követően azonban a régióban megnőtt az igény az energiatakarékos halogén lámpák iránt, így különböző beruházásoknak,  átcsoportosításoknak köszönhetően a leépítendő munkahelyek számát a GE vezetése 461-el csökkentette.

Mindennek eredményeként a jövő évben Nagykanizsán 706, Zalaegerszegen pedig 45 munkahely szűnik meg a GE Fényforrás üzletág egységeiben.

- Példás együttműködést alakítottunk ki a munkavállalók képviselőivel és a hatóságokkal - szögezte le Kalocsai Kinga, a GE Lighting regionális kommunikációs igazgatója. - A GE felelős gyakorlatát, a gondoskodó elbocsátás folyamatát az eddigi eredmények is igazolják. A dolgozókkal, a munkába helyezést elősegítő bizottságokkal közösen mindent megteszünk, hogy az érintetteknek személyre szabott megoldásokat találjunk. Ez igény szerint lehet az átképzésük anyagi támogatása, más munkáltatónál való elhelyezkedés, de akár saját vállalkozás indítása is. Idén valamennyien éltek az átképzési lehetőségekkel, és információink szerint elenyészően kevés az álláskeresőként nyilvántartottak száma.

Mint kiderült, a termelés átalakítása után,  2011. végén a GE még mindig több mint 11 ezer munkavállalót foglalkoztat majd Magyarországon - ezen belül a fényforrás üzletág mintegy 6 ezer embert.



Kapcsolódó cikkeink, kattintson az alábbi címekre!


Munkahelyek maradnak meg: a tervezett ezer főnél háromszázzal kevesebbet épít le a GE

Megmenekült munkahelyek! Kisebb lesz a leépítés a GE-nél

Bőven van megrendelése a GE-nek, de a leépítést ez sem akadályozza meg

Uniós forrásokkal is segítik a GE-dolgozók újbóli elhelyezkedését

Tájékoztatott a GE jövőjéről

Itt a vége? Lámpaoltás a GE-ben

Minisztériumi tájékoztató a GE Hungary Zrt-nek nyújtott támogatásról

GE-leépítés: a miniszterelnökhöz fordult Nagykanizsa fideszes képviselője

Megroppantaná Nagykanizsa költségvetését a GE leépítése

Munkahelyeik megőrzéséért demonstráltak a GE dolgozói Zalaegerszegen (fotókkal frissítve)

Az utcára vonultak - Demonstráció a munkahelyek megtartásáért

Mi lesz veled GE-dolgozó?

GE jövő: rövidesen egyeztetnek a magyarországi cégének működéséről

Létszámot csökkent az átalakuló GE Hungary?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!