Hírek

2010.06.09. 16:17

A hivatal szerint sem küldhetik szabadságra a polgármestert

Lassan két hete, hogy Nagykanizsa önkormányzata nem képes megtartani a soros közgyűlést. A vita Marton István szabadságának kiadása körül alakult ki, ám a minap állásfoglalás érkezett a Nyugat-Dunántúli Regionális Államigazgatási Hivataltól, melyből kiderül: a testület nem küldheti szabadságra a polgármestert.

Sámel József

Mint ismeretes a Fidesz-frakció szerette volna elérni, hogy a polgármester kivegye még meglévő 78 nap szabadságát, ám Marton István nem volt hajlandó ezt a témát napirendre venni, mivel véleménye szerint a testület őt nem küldheti szabadságra.


A Nyugat-Dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal sem tétlenkedett az elmúlt hetekben, a hivatal vezetője kigyűjtötte a polgármesterek szabadságolásával kapcsolatos jogszabályokat, ajánlásokat és állásfoglalásokat.

Mindezekből világosan kitűnik, hogy a képviselő-testület, mint munkáltató nem küldheti szabadságra a polgármestert. A szabadság kiadásáról jóhiszeműen és kölcsönösen kell megállapodni. Ezt egyébként szerdán dr. Németh Éva hivatalvezető telefonon is megerősítette lapunknak.

Szerdán a Fidesz városi csoportja sajtóközleményt adott ki, melynek lényege: Marton István ne kösse feltételekhez a közgyűlés összehívását - korábban a polgármester csak úgy lett volna hajlandó közgyűlést összehívni, ha nem tárgyalnak a szabadság kiadásáról , vagy ha nem akar dolgozni, akkor mondjon le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!