Hírek

2009.10.17. 02:29

Pénz obsitosokra: a haderőből kikerülő katonákat támogatják

Veszprém - A haderőből kikerülő katonák munkaerő-piaci reintegrációját célozza az a kezdeményezés, amelynek keretében új képzést kaphatnak a leszerelők.

Szabó Péter Dániel

A norvég alapból nyert, 500 millió forintot meghaladó támogatással megvalósuló projekt célja egyrészt a Magyar Honvédségből kilépett katonák munkaerő-piaci visszailleszkedésének hatékony segítése, másrészt pedig munkahelymegtartó és visszafoglalkoztató képzésekkel a jelenleg is állományban lévők egzisztenciális és szociális biztonságának növelése.

- Elsődleges célcsoportnak az aktív életkorban nyugdíjasként kikerült katonák számítanak, illetve azok, aki ott szolgálnak ugyan, ám nem rendelkeznek megfelelő képzettséggel. A korábban megszerzett szakma akár nyolc-tíz év alatt elavulttá válhat, a katonai képzettség pedig túl speciális ahhoz, hogy piacképes legyen a civil társadalomban - összegezte a tegnapi sajtótájékoztatón a munkaerő-piaci reintegrációt célzó, 2010. december 31-ig tartó kezdeményezés lényegét Gyuris Mihály, a Hovéd Közalapítvány kuratóriumi titkára. Az 500 milliós keret 1500-2000 katona pályaorientációjára és szakmai továbbképzésére lesz elegendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!