Hírek

2009.07.24. 02:28

Az elveszett irodalom

Keszthely (th) - Idén is érdemes nyitott szemmel róni az utcákat és a város közterületeit, ki tudja, hátha mi leszünk egy szándékosan elveszített könyv szerencsés megtalálói.

Temesi Hilda

Orosháza városi könyvtárának egyik olvasója fejéből pattant ki az a rendhagyó ötlet, hogy veszítsünk el tudatosan olyan könyvet, ami esetleg már régóta porosodik a polcon, viszont örömet okozhat másnak. A gondolat olyan eredetinek bizonyult, hogy azóta már országos szinten is elterjedt az izgalmas játék, melyhez Keszthely is csatlakozott.


Stósz Bálint nem szívesen válna meg egyetlen kedvenc könyvétől sem
Fotó: A szerző

- Olyan könyveket gyűjtöttünk össze idén is, amiket olvasásra ajánlunk, és nem sajnálunk elhagyni, hiszen ezek már nem kerülnek vissza hozzánk - tudtuk meg Pappné Beke Judittól, a Fejér György Városi Könyvtár igazgatónőjétől. Idén a strandok területén, kabinokban, pultokon, napozóágyakon, változatos helyeken hagyjuk el a könyveket. Elhelyeztünk bennük egy kis cédulát, ami röviden vázolja az akció lényegét, és csatlakozásra buzdítja a szerencsés megtalálót. Az adott címre várjuk a visszajelzést.

Beszállhat bárki a játékba, csupán annyit kell tennie, hogy megválik egy kedves könyvétől, és szintén otthagyja egy parkban, váróban, vagy bárhol, ahol sok ember megfordul.

Mint például egy belvárosi kávézóban, ahol Stósz Bálint forgat egy könyvet a kezében. A hasonló elven alapuló geocaching megmozdulásról már hallott, de ilyenről még nem.

- Nagyon jó elképzelésnek tartom, főleg mert sajnos az olvasás mára kiment a divatból. A könyvek varázsa az utánam következő generáció számára már nem mond semmit. Nemrég költöztem egyébként ide, hét könyvet hoztam. Azoktól semmiképp nem válnék meg, de a későbbiekben elképzelhetőnek tartom, hogy csatlakozok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!