Hétvége

2015.08.14. 13:56

Múltidéző - Jöhet az előadás

Zalaegerszeg - Szeptember 20-án este játszottak először villanyfénynél labdarúgó-mérkőzést a megyében. A ZTE csapata a Péti MTE NBK-t fogadta a felújított stadionban. A főpróba tapasztalatairól érdeklődött néhány érdekeltnél a Zalai Hírlap.

Nagy Erzsébet

...Amikor kivonultak a csapatok még sütött a Nap, de az első félidő végefelé már segítsége nélkül is nappali fényben úszott a négy reflektortorony lámpái által megvilágított játéktér új, üdezöld gyepszőnyege.

... - Kitűnő látási viszonyokat biztosít ez a berendezés - mondta Józsi György, a ZTE középpályása. - Szerintem idehaza csak a Nép-stadionban van ennél jobb világítás. Kár viszont, hogy a Zala-híd felőli torony kényszerűségből beljebb került, mint a többiek, mert emiatt felfelé nézés nélkül is eléggé vakító a fény. A gyep remek, a talaj egyenletes, de egyelőre keményebb, mint a régi. Összességében azonban nagyszerű a stadion, jó lenne minél több örömet szerezni azoknak, akik majd helyet foglalnak a lelátóin.

- A nézőtér minden pontjáról, főleg az impozáns állóhelyi részről kitűnően követhető a játék villanyfényben is - vélekedett a kék-fehérek egyik törzsszurkolója, dr. Boncz Imre. - Csodálatosan szép a gyep, és nagyon tetszett a kapukon lévő hálótartó vasak elhelyezése is, amelyek így - a korábbi megoldással ellentétben - nem veszélyeztetik a játékosok testi épségét. Mi drukkerek büszkék lehetünk és vagyunk is arra, hogy csapatunknak az egyik legkorszerűbb magyar stadion az otthona. Egy észrevételem azonban mégis lenne: nyilván a nézőtér bővítése miatt megváltoztak a pálya akusztikai viszonyai, a hangosító berendezés viszont még a régi körülményekhez van belőve , így aztán nemigen érthető a bemondott szöveg.

Bucsics István, a ZTE létesítményi osztályvezetője szerint szerdán, tulajdonképpen csak a játéktér volt avatásra kész állapotban. A világítás körül még akadtak problémák: 17 izzó nem égett. Ezek beállítása, valamint a stadion szépítése, rendezése gőzerővel folyik. Természetesen mindent elkövetnek annak érdekében, hogy szombaton a ZTE-FTC bajnoki mérkőzés kezdetére minden a legnagyobb rendben legyen.

Mindent a hallottakat és saját tapasztalatainkat is - egybevetve: a főpróba biztató volt. Jöhet az előadás.

(Zalai Hírlap, 1978. szeptember 22.)

Ezek is érdekelhetik