Hétvége

2014.01.09. 14:33

Staféta Merth Attilával

A múlt héten Bognár Ákos Merth Attilának, a ZTE Röplabda Klub sport igazgatójának adta tovább a stafétát, jövőjük felől érdeklődve.

Magyar Hajnalka

– Éppen két éve működünk egyesületként, egy férfi és  egy női csapat versenyez a színeinkben,  továbbá   utánpótlás neveléssel is foglalkozunk  – kezdi Merth Attila. –  A férfiak korábban  két alkalommal is  megnyerték a dunántúli, továbbá az országos amatőr  bajnokságot, így idén már az NB II-ben versenyeznek.

-Pillanatnyilag nagyon előkelő helyen áll a  csapat, szeretnénk, ha a végére is sikerülne minimum a  középmezőnyben megmaradnunk.   A nők is egyre jobban teljesítenek a Dunántúli Régiós  Bajnokságban, erős csapat jött össze, remélhetőleg az élmezőnyben végzünk, s  a továbblépésre is lehet esély. Utánpótlásunk a Liszt-iskolában nevelkedik, a mini korcsoportú csapat már országos bajnokságokon is megmérette magát.

Fotó: Pezzetta Umberto

A röplabda amúgy szép előzményekkel bír e tájon, egykoron   a ZTE Röplabda Club volt  Zala megye első NB I-es csapata. Nyolc évvel ezelőtt azonban pénzhiány miatt megszűnt a szakosztály, ezért volt szükség új egyesület alakítására. Amelynek tervei között szerepel még az AquaCityben otthonra lelt nyári strandröplabda torna folytatása,  mégpedig országos rendezvénnyé fejlesztve.

Merth Attila a stafétát Szekérné Büki Erzsébet védőnőnek  adta tovább, azt tudakolva: hogyan tovább védőnők?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!