Hétvége

2013.06.28. 07:00

Staféta Drávecz Szabolccsal

Zalaegerszeg - Marx Mária etnográfus legutóbb Drávecz Szabolcsnak, a zalaegerszegi Art mozi vezetőjének adta tovább a stafétát, az intézmény tervei felől érdeklődve.

Magyar Hajnalka

- Bár mozi üzemel falaink között, a városközponti elhelyezkedést kihasználva igyekszünk más jellegű, sok embert érdeklő programoknak is helyet adni - kezdi Drávecz Szabolcs. - Főként a kisgyermekes családokat szeretnénk kötni az intézményhez, ezért arra törekszünk, hogy rendszeresen szerepeljenek gyerekfilmek a kínálatunkban, nemrégiben gyerekrajz kiállításnak adtunk otthont, tavaly pedig a belvárosi gyereknapból is kivettük a részünket.

Drávecz Szabolcs Fotó: Katona Tibor

Épp a napokban nyílt meg az Art moziban Gál Cecília egzotikus országokba kalauzoló fotókiállítása. Az ausztráliai, indiai, távol-keleti fotók mellé témában illő film társul, e napokban ugyanis Távoli kultúrák nyomában szlogennel a Keleti nyugalom - Marigold Hotel című, Indiában játszódó angol vígjátékot is műsorra tűzték. A vetítések már csak a hét négy napjára korlátozódnak (csütörtöktől vasárnapig), de a kínálatban igyekeznek olyan műveket törzsközönségük elé tárni, amelyek jobbára kimaradnak a plázamozik kínálatából. Emellett a nagyterem nemrégiben kibővített színpada kulturális produkciók befogadására is alkalmas. Több sikeres koncert, előadás zajlott már itt, s szeptembertől folytatódik a népszerű Nyitott akadémia programja is. Az őszi nyitányon Bagdi Emőke professzorasszony lesz a vendég, októberben a Dumaszínház deríti jókedvre a publikumot, decemberben pedig Csernus Imre néz a lelkünk mélyére. A mozivezető bízik benne, hogy még valamely zenei rendezvény is bővítheti a palettát.

Drávecz Szabolcs a stafétát Wohner Csabának, az Apáczai Csere János VMK intézményegység vezetőjének adta tovább, azt tudakolva, a jövőben mivel kívánják gazdagítani a Kertvárosban élők művelődési, szórakozási lehetőségeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!