Hétvége

2012.01.21. 15:46

Imahét a hívők egységéért

Mindnyájan el fogunk változni – ez a szentírási idézet volt a mottója az idei ökumenikus imahétnek; ami a napokban ér véget. A szervezők szándékának megfelelően a Krisztus-hívők egységéért imádkoztak a különböző felekezetű közösségek tagjai országszerte.

Zalai Hírlap

Idén a budapesti Szent István-bazilika adott otthont a nyitó istentiszteletnek, a hét központi záró eseményét pedig holnap rendezik szintén a fővárosban, az Avilai Szent Teréz plébániatemplomban, ahol zsidó-keresztény találkozót tartanak.


A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tájékoztatása szerint a nyitó programon Erdő Péter római katolikus bíboros, Kocsis Fülöp görög katolikus megyés püspök, Fabiny Tamás evangélikus püspök, Steinbach József református püspök és Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök is részt vett. Erdő Péter szentbeszédében az imahét mottójával kapcsolatban elmondta: e változás a feltámadott test dicsőségére, az üdvözültek állapotára utal, az örök üdvösség azonban összefügg a földi életünkkel.

– Ha ilyen közös hivatásunk van nekünk, embereknek, ha ilyen kegyelmi élet kezdődött meg a keresztséggel bennünk, keresztényekben, akkor át kell éreznünk a közöttünk lévő alapvető egységet... Keresnünk kell, hogyan tudjuk Krisztus szeretetét egyénileg és közösségileg is tanúsítani a világban – jelezte a Magyar Katolikus Egyház vezetője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!