Hétvége

2010.12.04. 10:15

A Harry Potter és a Halál ereklyéi a muglikat is moziba csábítja

Színtelen, komor képek uralják a vásznat, tudjuk, háború van készülőben. Minden megváltozott, retteg a varázsvilág. Visszatért Voldemort, a Sötét Nagyúr...Harry, Ron és Hermione már nincsenek biztonságban Roxfort falai között. Útra kelnek, nem kisebb feladatra vállalkozva, mint a világuk megmentése.

Kiss Anna

Hiszik, ha elpusztítják Voldemort lelkének minden úgynevezett horcruxba zárt darabját, azzal maga a Gonosz is meghal. Útjuk során számos ellenséggel kell megvívniuk és gyakran egymással is szembe kerülnek...


Mi, egyszerű muglik is láthatjuk, a Harry Potter történetek egyre kevésbé lesznek meseszerűek. A sötét hangulat a legutolsó, hetedik részben teljesedik ki, ahol már nyomát sem találjuk csínytevő varázslóknak és cserfes boszorkányoknak. Ez a történet nemcsak a Jó és a Rossz könyörtelen küzdelméről szól, hanem az egyes szereplők belső vívódásáról is. Éppen ezért a Harry Potter és a Halál ereklyéi már komoly teljesítményt követel Daniel Radclifftől (Harry), Emma Watsontól (Hermione) és Rupert Grinttől (Ron). Hiába, a színészkedés még nem igazán megy, de a rajongóknak nem ez számít. A látvány, a gyönyörű tájképek kárpótolnak, kicsit tán hinni is kezdünk a varázsvilág létezésében.

A könyvhöz hasonlóan a filmben is nagy hangsúlyt fektettek a humorra. Üdítő volt néhány másodpercig kilépni a sötétségből és nevetni egy-egy mókás jelenet láttán. A Ront játszó Rupert Grintet pedig hiába szedik szét a kritikusok, akkor is ő a legviccesebb karakter a történetben.


A hetedik filmet a pontosabb feldolgozhatóság és persze a nagyobb bevétel céljából két részre bontották, a második epizódot nyáron láthatják a rajongók. Úgy tűnik, a gyerekek jó kis mesének tartják a horrorelemekben is bővelkedő történetet, és nem ijednek meg egy-egy hatásvadász sikítástól.

- Én nem annyira ismerem a történetet, még kedvenc szereplőm sincs, de már nagyon vártam, hogy megnézhessem az új részt - árulja el kicsit bátortalanul a zalaegerszegi moziból kifelé jövet a 11 éves Bordács Alexa, aki bátyjával, Andrással jött el a vetítésre.

- Egyáltalán nem volt félelmetes - veszi át a szót András - Egyikünk sem olvasta a könyveket, de az összes Harry Potter-filmet láttuk már a tévében. Én Ront szeretem a legjobban, mert vicces és olyan bután tud nézni. 


Nézze meg a Harry Potter és a Halál Ereklyéi című film 1. részének angol nyelvű előzetesét!


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!