A csütörtöki osztályozót  biztosan nem rendezik meg

2024.05.23. 09:22

A szlovén  élvonalba jutott az NK Nafta 1903

A szlovén labdarúgó bajnokság II. Osztályában másodikként zárt az NK  Nafta csapata, amely ezzel jogosult lett  az élvonalba kerülésért  rendezendő osztályozóra. Az első meccset ma este játszották volna Lendván, ám a találkozó elmarad és jelen pillanatban a Bozsik József által irányított NK Nafta az őszt a szlovén első ligában kezdheti meg.

Kerkai Attila

Bozsik József irányításával remek szezont futott a lendvai csapat

Fotó: NK Nafta 1903

A télen is írtunk már a ZTE FC testvércsapataként működő NK Nafta  sikerszériájáról. Az őszi elsőség után tavasszal is  szinte végig az élen állt a Bozsik József vezetőedző által irányított csapat, végül két ponttal lemaradva a bajnok NK Primorje mögött másodikként zárt, de osztályozóra jogosult.  Méghozzá  az első osztály  9. helyezettjével, az NK Radomlje csapatával. Ma, azaz csütörtökön este lett volna  az első találkozó Lendván, vasárnap pedig a visszavágó, de a Szlovén Labdarúgó-szövetség  legfrissebb döntése alapján nem rendezik meg az osztályozót. 

Méghozzá azért, mert az élvonal 8. helyezettje, a Rogaska csapata nem kapta meg  a következő szezonra az élvonalban történő  induláshoz a licenszet, így a Radomlje bent maradónak számít. 

Jelen állás szerint  tehát  a Druga Liga győztese, a Primorje és a második helyezett NK Nafta 1903  is résztvevője lesz a 10 csapatos szlovén  első osztálynak. Ma reggel beszéltünk Bozsik Józseffel, a lendvaiak szakvezetőjével, aki a fentieket megerősítette, de mint mondta, most azt várják hivatalosan, hogy a szlovén szövetség  hivatalosan is  megerősítse a felkerülésüket. 

Bozsik József azt is elmondta, a szlovén sajtó mindezt már kész tényként közölte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában