Ruzsa Károly: Csáford története

2024.06.15. 16:00

Régóta dédelgetett álom teljesült a kötet megjelentetésével

A Csáford története című könyv több mint 300 oldalon mutatja be az egykori önálló falu, ma Zalaszentgrót városrészének históriáját, amelynek első említése 1295-ből származik. A Ruzsa Károly szerző által írt kötet a Zala Vidékőrző és Kulturális Egyesület támogatásával és a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

Antal Lívia

Ruzsa Károly dedikálja a Csáford története című kötetét, mellette Farkas Csaba, a Szülőföld Könyvkiadó ügyvezetője

Forrás: ZVKE

Ruzsa Károly régóta dédelgetett álma és a csáfordi polgárok jogos igénye teljesült a kötet megjelenésével, amit dedikálással egybekötött könyvbemutatón ismertettek a csáfordi templomban, a közelmúltban. Az eseményen Császár József, Zalaszentgrót korábbi polgármestere beszélt a kiadvány jelentőségéről. Farkas Csaba, a Szülőföld Könyvkiadó ügyvezetője méltatta Ruzsa Károly munkáját a tartalmában is igényes könyv megírásában.

A kötetről maga a szerző beszélt, és köszönetét fejezte ki a megjelentetésében közreműködőknek, külön a Zala Vidékőrző és Kulturális Egyesület elnökének, Németh Zsuzsannának, valamint Farkas Csabának, a kiadó ügyvezetőjének.

A Csáford története című könyv előszavát Vargáné Szabó Henrietta írta, aki köszöntőjében úgy fogalmazott: 

Ruzsa Károly alkotása örömet okozó kultúrmisszió, amely hozzájárul közösségünk szeretetben, összefogásban való megtartásához, és értékeink továbbadásához a jövő generációinak.

A Zala Vidékőrző és Kulturális Egyesület, valamint Polgárok a Polgárokért Egyesület szervezte ünnepségen közreműködött a helyi Ladányi Ferenc népzenész és Izer Tamás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában